esmaspäev, 19. jaanuar 2015

Uus väljakutse

Kuna kudumisalased väljakutsed on hetkel peatatud, asendasin need uuega. Nimelt on nüüd järgmine eesmärk saada terveks.

Kuna ma ei suuda iseseisvalt hetkel isegi mitte riietuda (vasak varrukas on tõeline vaenlane), võtsin lõpuks haiguslehe.

Järgmine etapp on pikemaajaline (esialgu nädala lõpuni) äge tegevusetus. Liigutada on lubatud silmi, paremat kätt ja lõugu (kõrvu kahjuks ei oska liigutada). Jalgu võib ka. Aga pikem kõndimine on juba režiimi rikkumine. Reedeks pani arst vastuvõtu aja, eks näis, kas selleks ajaks olen võimeline linnas liiklema.

Diagnoosiks siis äge bursiit vasakus õlaliigeses. Kas keegi kihlvedusid tahaks sõlmida minu tervenemise (ehk siis elementaarse minimaalse töövõimekuse saavutamise) aja peale? Ikka nii, et mina ise kihlveokontorina sellest kõva protsendi kasu lõikaks?

Küll on hea, kui raamatukogus on sõpru. Helistasin ja lasin omale mingi komplekti kokku panna. Ema tõi päeval pool pakki ära (ta ei või raskeid asju tassida), teise poole lubas Kaaren õhtul tuua. Sain juba kätte Stefan Kleini "Loomise päevikud" (ahh, kuidas mulle Klein meeldib!) ja muinasjuturaamatu kassidest. Tulema pidi veel raamat nahaparkimisest ja mingit väärtkirjandust. Aitäh, Urve! Keegi ei oskaks vist mulle paremini raamatuid valida!

Tegelt on mu parem käsi terve ja pliiatsijoonistusega saaksin hakkama. Kui lugemisest siiber saab, võtan paberi ja joonepulga ligi. Siis te alles näete!

Kahju, et praegu maalida ei jaksa. Üks poolik töö ja 30 järgmist ideed ootavad oma aega...

---

Keelatud tegevused on veel nutmine, kõvasti (südamest) naermine, köhimine ja kõige karmimalt on keelatud luksumine. Ehk siis tõeline emotsioonide vaigistamise õpiaeg. Miskine zen või midagi. Valgustatus peaks mühinal tulema. Pole enam laualampigi vaja, elektri kokkuhoid missugune.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga ootan Sinu joonistusi.
Ja aitäh täna minu eriti emotsionaalset kaebalaulu kuulamast:)

yrt ütles ...

Haige on nõme olla, eriti kui kuskilt valutab, aga kuule, jube mõnus on ju kodus nädal otsa raamatuid lugeda! Võta olukorrast maksimum!

Lendav ütles ...

Ma olen juba praktiliselt eelmise nädala teisipäevast kodus kinni. Karta on, et nädala pärast ma veel töökorras pole. Siiber hakkab saama. Aga see ei tähenda, et ma lugemist ei naudi - võtangi sellest kehvast olukorrast parima!

Kaebelaulu kuulamine on vähim, mida ma teha saan. Olen ka ise küll ja veel halanud ja on olnud inimesi, kes on mind jaksanud ära kuulata. Sina oled ka nende hulgas.

Anonüümne ütles ...

Soovitan seda vestlust kuulata. Heie Tuli täna just rääkis valust ja sellest ülesaamisest.

https://www.youtube.com/watch?v=NdzfARYNeh4

Hakkab peale 1.35 paiku, päris alguses on tehn. probleemid.
Võib-olla on see jutt mingiks toeks ja abiks.

Morgie ütles ...

Kle Lendav, äkki see võikski olla sinu uus karjäär - kas kriisitelefoni nõustajatele ka makstakse?