kolmapäev, 21. jaanuar 2015

Teine

Kurelauluaeg
Kritseldasin eile õhtul veel ühe pildi. Jällegi 2B automaatpliiatsiga ja natuke kasutasin ka 4B grafiitpulka. Tegin seda, mis mälus on, kusagilt maha ei joonistanud. Joonistamine ei ole raske, aga joonistuse pildistamine on küll. Ma ei tea, kas süüdistada fotokat või hoopis seda, et mul pole arvutis ühtki fototöötlusprogrammi. Saaks vähemalt värvibalansi kuidagi paika - originaalis ei ole see pilt ju mitte kuidagi sinine. Grafiit on pigem soojema tooniga hall. Tegelikult ei ole must-valge maailm päris minu jaoks, aga igati kasulik on õppida ennast väljendama ka piiratud vahenditega ja värvivabalt.

Tervise koha pealt suuri uudiseid pole, väikseid on. Justkui parem on. Kui läinud nädalavahetusel valutas õlg (ja käsi ja kael) vahetpidamata, hoolimata poolest tonnist valuvaigistitest, siis nüüd saavad rohud juba valust jagu. Millegipärast ibumetin toimib, aga paracetamol üldse mitte. Väike viinakompress on ka abiks olnud. Saan kätt kuigipalju isegi küünarnukist liigutada (õlast küll veel mitte). Kõige kehvem on öösiti, aga seegi on paremaks läinud, olen vähemalt hetkel isegi üsna puhanud :) Sellegipoolest kui vaadata, kui aeglane on kogu see protsess, saan veel pikalt töölt kodus olla...

Ps. Mul on nii nunnu perearst. Helistasin pereõele, et ei saa ise arsti juurde minna. Perearst oli hetkel hõivatud, helistas mõne aja pärast ise mulle tagasi. Luges kõigepealt ette, mis rohtu võtta ja kui palju ja kui ei aita, mis siis teha jne jne. Ja lõppu ütles, et silita siis seda õlga ja räägi temaga. Reedel lähen ennast talle näitama, loodan selleks ajaks riietumis- ja liikumisvõimeline olla.

10 kommentaari:

ritsik ütles ...

mulle väga meeldib selle joonistuse meeleolu. Lõuna-Eesti männikud ja metsajärved toob meelde..

Lendav ütles ...

Aitäh :)
Eks ta siitmailt (Võru-, Põlva- Valga- ja Tartumaa) matkadest ja koduümbruse (Elva) jalutuskäikudest tulebki.

Kylli ütles ...

Olen üks vaikiv lugeja juba pikemat aega, aga nüüd tahtsin pildi pildistamise kohta öelda, et tõmba endale vabavaraline GIMP fototöötlusprogramm - sellega saad teha palju muudki, kui valgetasakaalu paika sättida :). Tark oleks sellisel juhul pildid algselt raw-formaadis teha, saab hiljem paremini töödelda.

Hundi ulg ütles ...

Päris põnev eksperiment oleks kui saaksid selle värvibalansi paika ja siis lisaksid nn. originaaltoonis pildi siia lisaks. Mulle igatahes see sinine meeldib. Pisut kõlekülm nagu tänane ilm.

mustkaaren ütles ...

Iidvanad tindiga joonistajad tulevad meelde, ja imelised Okaspuud ja metsad sellest ajast, kui ma juba ulatusin aknalauast yle vaatama. Äkki olin ma siis umbes 2aastane.
Ilus ja väga hingeline pilt.
Värvide kohta ei ytle midagi, sest oleneb hetkest, näen sedasama maastikku enda sees roosa v kollasena. Joon on tähtsaim.

ritsik ütles ...

Oi! Ma just Elva peale mõtlesingi! Elva külje all on üks pisike järveke metsa sees, ei mäleta, mis selle nimi on, aga vat just see järv tuli silme ette.

Lendav ütles ...

Elva külje all on mitu väikest järvekest. Päris lähedal on Vaikne järv, natuke kaugemal kaks Illi järve ja ümbruskonnas on järvekesi veel.

Lendav ütles ...

Tintekas, jah! Peaks pastakaga ka joonistama. Ja tušiga. Mul on terve peotäis häid nõuka viisnurksulgi kunstikooli ajast 90ndate algusest :) Kahjuks on värvilised tušid otsas/kuivanud, mul oli neid kõiki põhivärvitoone. Täitsa ägedaid asju sai teha. Tuleb võimalusel mõnda suuremasse kunstitarvete poodi minna, ehk leiab midagi...

murca ütles ...

Fotokad reeglina pildistavad õige valgustemperatuuriga moonutamata pilte ka ja ei pea sugugi Gimpiga ennast piinama. Kui toas pildistad, vali menüüst selline WB, kus on kujutatud lambipirni ja - viola!

Lendav ütles ...

Ma lõpuks suure hädaga leidsin üles oma seebikarbi menüüst koha nimega "seaded". Ju ma olen siiani lihtsalt ignoreerinud seda nuppu, ainult pildi mahtu olen sealt varem reguleerinud. Laiskus, ma arvan.