reede, 23. jaanuar 2015

Kampsik

Sain lõpuks kampsiku selga ja votukrahvi juure.


Ühtlasi käisin ära ka arsti juures. Õiget arsti polnud, oli asendaja. See ei teadnud ööd ega mütsi, sain kogu saaga üksipulgi jälle ära seletatud, aga ta oli vähemalt kohe nõus ortopeedile saatekirja andma. Nii. Saatekiri näpus, helistasin TÜ Kliinikumi. Minu ortopeedile* oli lähim aeg 12 mai! Põrgut. Kakerdasin kohalikku taastusravikabinetti (eraettevõte, aga vähemalt ühe töötajaga on varasemast väga positiivsed kogemused) ja seal vaatas terapeut mulle suurte silmadega otsa, ütles, et kolme kuu pärast ei ole selle katkise õlaga enam midagi teha, kas ma õhtul kella kuueks saan minna? Et siis vaatab, kas toetab teipimisega või mis. Jah, muidugi saan minna. Tatserdasin koju. Möödaminnes ostsin poti tinti (värvilist tušši siinmail ju ei müüda) ja korraliku kustukummi. Kodus otsisin netist Vaksali Ortopeediakeskuse reg numbri ja sain dr. Rullile aja juba järgmiseks teisipäevaks! Hurraa! Paistab, et meie ametlik** meditsiin ei suuda mind takistada ja mul on siiski võimalus terveks saada.

Ma pean poole tunni pärast selle sõbraliku füsioterapeudi (või kes ta oligi) juures olema. Hakkan sinnapoole asutama.

Uus joonistus tahab veel mõned kriipsud saada, katsun ikka täna õhtul hiljem üles panna.

*Olen siiani käinud dr.Rulli juures ja ei taha kohe kuidagi uisapäisa arsti vahetama hakata. Mulle Rull meeldis. Ma sain täitsa aru, mis ta ütles mul viga olevat, kuidas seda ravida võimalik on ja oli viisakas, asjalik, usaldusväärne ja operatiivne. Mis veel ühelt arstilt tahta? Ah jaa, täitsa kena mees ka veel. Polegi teda lausa 4 aastat näinud.

**Eriti Uimane

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Elagu erameditsiin, eriti need tegelased, kellel on Haige Kassaga leping! Sest siis Haige Kassa ajab käe oma kaukasse ja maksab Sinu visiidi eest, vastasel juhul pead ise maksma. Ma ei julge kindlalt väita, aga ortopeedikeskus peaks vist olema HK lepingupartner.

mustkaaren ütles ...

Väga väga ilus maaliline kamps. Pildil on näha, et sobib orgaaniliselt ja olemuslikult sulle selga.
Rahvameditsiin on rohkem vaimu toetamiseks, terveks see kyll kedagi ei tee, aga kondikava vajab korralikku nõiakunsti. (mis see ortopeedia muud on)

Lendav ütles ...

Ortopeediakeskuses saab saatekirjaga kenasti odavalt hakkama.

Mu õlg teibiti ilusti-kenasti ära, värviliselt! Kaenla alla pole enam patja vajagi. Ja öeldi kuri käsk, et teip jääb käe peale kuni teisipäevani - visiidini arsti juurde. Eks siis selgub, mis edasi...

yrt ütles ...

Tuttav teema, mu mees üritas möödunud aasta novembris ortopeedile aega panna, kõik vabad ajad olid kevades. Tasuline meditsiin ei aidanud muhvigi, soovitati süüa toidulisandeid, täiesti mõttetu raha raiskamine. Tänu tuttavale füsiole sai mu mees siiski viimaks riigimeditsiinist abi, pääses kiiresti opile ja nüüd paraneb siin. Tore muidugi kui sõpru on, kes arsti juurde aitavad, aga ega need asjad ei peaks nii käima. Igatahes soovin Sulle head vastupidamist ja ära anna alla, nõua ikka põhjalikud uuringud välja, et põhjus leitaks ja tervis paraneks. Meie kogemus ütleb, et uuringuid peab endale kasvõi välja võitlema, paras annus kangust tuleb kasuks.

Lendav ütles ...

Sedasama ütles teipija-neiu, et ära arsti kabinetist enne välja tule, kui korralikud ja kiired uuringud paika ei panda. Et ootamine teeb asja ainult hullemaks - pärast on seda kätt peaaegu võimatu uuesti liikuma saada.

Meie riigimeditsiin kipub selline olema, et kui inimene pole mitu kuud vastuvõttu oodates ära surnud, siis on ehk teda mõtet ravida ka. Kui seda aega ära oodata ei jõua, siis pole ju mõtet sellisele viletsale ressurssi kulutada...

Anonüümne ütles ...

Ja kampsun on väga äge, see jäi enne kirja panemata:)

yrt ütles ...

Ehh, ma ka tahaks seda veel ütelda, et terviseteemad varjutasid kampsuni ilu :)

Lendav ütles ...

Päikeseloojangu-kampsik, ma olen taga ise ka üsna rahul. Tehtud jälle nii, nagu ma ikka teha armastan - hakkan kuskilt otsast pihta, kasvatan seda tükki siitpoolt ja sealtpoolt, proovin enda peal järgi (lõikeid ja eelnevaid mõõtmisi ei ole) kuhu varrukaauk teha jms. Seekord olid varrukad eraldi tükkidena, ainukesed õmblused ongi käiste juures. Kõik ülejäänu on otse suure tüki külge kootud.