laupäev, 17. jaanuar 2015

Keeruline küsimus

Tervis ei ole märgatavalt paremaks läinud. Seda oli tegelikult ka arvata, kuigi lootsin muidugi paremaid ja kiiremaid arenguid. Mis tähendab, et ma peaksin vist ikka esmaspäevast sinise lehe võtma... Mis toob küsimuse juurde, kuidas saada hakkama oluliselt väiksema sissetulekuga. Niigi on miinimumpalgaga peaaegu võimatu hakkama saada - üür ja muud maksud ja lisaks endale kaks teismelist toita-katta...

Helistati, küsiti massaaži, see tähendaks ka väikest rahalisa, aga ma ei saa seda tööd ju nüüd tükk aega teha...

Mida ma üldse teha saan? Igas mõttes. Kuidas peaksin ennast ravima, et see jama kiiremini üle läheks? Mis tööd ma üldse teha saan? Kui kaua võtab aega, et ma jälle masseerida saan? Kui terveks ma selle õla üldse saan, kas ma saagida saan edaspidi? Aga üldse raskemaid asju teha? Ja kõige vastikum küsimus järgmiseks palgapäevaks - kuidas ma oma rahadega hakkama saan? Ma tean, et ema toetab oma pensionist niipalju, kui võimalik, aga...

Tahtsin tegelikult natuke arendada üldist toimetuleku-teemat, aga praegu palju ei jaksa. Kunagi 15 aastat tagasi süüdistasin riiki või valitsust või keda iganes, et tavaline igapäevane toimetulek kohati sigaraske oli. Kahe väikese lapsega kodus (siis ei olnud veel emapalka ka), madalapalgaline mees, üürikorter... Eriti vihale ajas ühe tuttava kinnitus ühe firma palgapoliitika kohta (ma ei tea, kas see tegelikult ka tõsi oli), et üksikutele meestele makstakse palka rohkem - nad peavad üksi hakkama saama, aga abielus inimesed on ju kahekesi, siis pole nii palju vaja.

Aeg on edasi läinud, ma ei viitsi enam poliitikuid ja riiki kiruda, see ei aita ju. Ise tuleb enda eest seista ja oma elu edendada. Aga praegusel hetkel on jälle väike nõrkusehoog - ma ei saa aru, mida ma üldse teha saaksin, et saada üürikorterist pinnale, mida saaksin õigusega omaks nimetada ja kust mind keegi välja tõsta ei saaks. Arvutasin kokku, olen aastate jooksul ühe korraliku korteri hinna üürideks maksnud. Aga omale midagi saada on jätkuvalt võimatu... Ja kui siis juhtub midagi ootamatut, mis sunnib kasvõi kõigest kaheks nädalaks haiguslehele, on katastroof kohe käes.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mina arvan, et hoopis Sinu abistamiseks oleks vaja fond tekitada. Ei saa lubada, et jääd seal haigena veel nälga ja võlga:(
Ma loodan, et leidub keski, kes sulle vahepeal pai teeb ja ütleb, et kõik saab korda. Peab saama.

Lendav ütles ...

Fondini on veel aega. Mul on lihsalt äkiline frustratsioon sellest, et nii äkki nii põhjalikult töövõimetu olen. Alles oli hambapõletik, nüüd siis see...

Küll ma saan hakkama. Kui vaja, aitab ema nagu saab ja kui asjad päris hulluks peaksid minema, küll siis õde ka appi tuleb.

Paitegija sõitis eile kitsele otsa ja siis pärast veel teelt välja ka, meil siin ju libedakatastroof. Lohutame teineteist telefoni teel.

Anonüümne ütles ...

Ma saadan omalt poolt ka mõned paid:)

Lendav ütles ...

Aitäh, paid jõudsid kohale. Magasin paremini, kui eelmistel öödel. Tubliks abiks oli ka Lammas (kaelapadi). Sokutasin ta õhtul kaenla alla ja ta aitas õlga stabiilselt paigal hoida, olen praegugi Lamba kaisus. Aitäh Kai, kes Sa mulle kunagi lastekodu poolt selle lamba kinkisid! Igasuguste hädade ja traumade puhul asendamatu. Sama asendamatu, nagu pai!

Lendav ütles ...

Ma saan alles praegu aru, kui terve ma olen tegelikult olnud ja ku vähe pidanud valuga hakkama saama. Ja ma ei kujuta ette, mida hakkaksin peale haiglas - seal poleks ju kusagilt võtta kümmet patja - ma ei saa siiamaani päris pikali olla...

mustkaaren ütles ...

Haigla voodi koosneb mitmest osast ja neid saab puldist sobiva nurga alla seada. Otsi vanu Roosa Pantri multikaid, Yhes osas Panter satub haiglasse ja seal näidatakse, kuidas mh voodit seada.

Morgie ütles ...

Pai, pai ja veel pai.
Kas su maalide eest ei kuku mingi kopikas või olen ma millestki valesti aru saanud?

Morgie ütles ...

Igasuguste põletike vastu aitavad natuke sellised toidud nagu ingver (on sul?), küüslauk (ma tarbin pea igapäevaselt profülaktika mõttes ühe küüne ära), kaneel, mesi, kurkum, piparmünt.

Lendav ütles ...

Maalidele oli dets lõpus justku 2 ostjat, pidid jaanuari palgapäeva ootama. Üks pani pildi konkreetselt kinni. Aga nüüd ma pole kummastki enam midagi kuulnud. Kui kuu lõpuks pole midagi kuulda, võtan tibiga ühendust ja kui siis ka midagi ei juhtu, võtan broneeringu maha ja müün esimesele ettejuhtuvale maha. Eks näis.