reede, 6. märts 2009

Valgus

Juba mõnel päeval on olnud täiesti kevadine valgus, kui mõni veel pole märganud. Eks võib veel kõike tulla, aga nüüd ma juba hakkan jälle päriselt aru saama, et kevad tulebki jälle!

Majandus muudkui surub, aga mina sain tööd juurde. No, mitte just väga palju, aga nüüd olen tervelt poole kohaga tööl. Enne oli veerand kohta. Ja siiski on mul selle kõrvalt piisavalt oma aega, surub või mitte, aga minu elu on läinud paremaks. Mis see miinimumpalk oligi? Nüüd ma saan selle vist kõigi muude sissetulekutega koos täis. Kummaline, kui vähese üle võib hea meel olla. Võibolla lihtsalt sellepärast, et ei oska eriti palju rohkem tahtagi... Tahta veel oskaks, aga kuna pole kogenud, siis on need ainult sellised abstraktsed tahtmised. Lihtsalt ilma olemine ja millestki ilma jäämine on kaks ise asja, vaesemaks jäämine on kindlasti hulga raskem taluda. Kasvõi vesi, kuna mul pole kunagi (oma iseseisvas elus) veevärki olnud, siis ma saan hakkama. Kui oleks olnud, oleks ämmerdamisega tüki raskem leppida. 20 000-lise palga pealt miinimumile kukkumine oleks vist lausa suitsiidne, aga mina rõõmustan, et seegi olemas on - enne polnud sedagi.

Nälga pole surnud, katus on pea kohal, riided on seljas, lapsed kasvavad nagu seened peale vihma. Eks neid vaevavaid asju on ka, aga elu on näidanud, et kõik on kuidagiviisi lahendatav, nii et... Kevad!

Kommentaare ei ole: