kolmapäev, 11. märts 2009

Peegel

Kaaren küsis, millisest peeglist mina ennast vaatan? No... Köögis on mul üsna parasjagu suur peegel, aga ma olen sellega nii ära harjunud, et ega väga ei jõllita. Või kui, siis vaatangi peeglitagusele maale, mõtisklen, märkamata mulle vastuvaataja näojooni või muidu atraktiivsust/ebameeldivust. Või kui ka leian vinni näolt, ei jää see meelde, ma ei mäleta enda nägu eriti.

Mulle on peegliks hoopis teised inimesed. Ma loen nende näost, mida nad näevad. Ja nii muutub ka see, mida ma peeglis tegelikult näen. Öeldakse mulle, et mind on ilus vaadata, siis peale esimest uskumatust vaatan peeglisse ja täiesti ootamatult meeldin endalegi.

Silmades meeldib mulle ennast peegeldada, sest see on palju huvitavam. Silmad ei ole kunagi nii kiretud, kui tükk klaasi seinal.

Inimene olla sotsiaalne olend, minu puhul väljendub see selles, et hea peegli asemel valin võimaluse korral head silmad. Ja peegeldun.Siin olen ma olemas. Fotokas küll varjab vaadet, aga peegeldus on nähtav. Minu lemmikpeegel.

3 kommentaari:

kaaren ütles ...

Oma peegli-jutuga loocingi mingeid selliseid m6tteid 2ratada. Sest egas sa ei n2e end ainult selle peal & sees, vaid pead arvestama v2ga paljude Sind Sulle peegeldavate asjade ning olenditega, nende paljusus annab sulle 6iglasema pildi q klaas, s2titud meeleoluga ning endale esinedes.
Mina ei n2e ennast inimeste silmades. Aga qlen, mida nad ytlevad, igal s6nal on oma v2rv & vorm ning elekter.

Lendav ütles ...

Ega minagi üldjuhul ju teise inimese silma sisse ennast jõllitama lähe, pigem näen seda, kuidas iga minu sõna, näoilme, liigutus peegeldub kuidagi tagasi. Enamasti veidi ootamatul kujul. Ja mitte vähem oluline pole ka see teadmine ja tunne, et ma ise olen samal ajal samuti peegliks.

Ja see on huvitav, kuidas erinevad inimesed peegeldavad hoopis erinevalt tagasi. Mina saadan naeratuse teele, see peegeldub tagasi, aga iga kord isemoodi.

Lendav ütles ...

Mulle meeldivad erinevad peeglid-inimesed. Aga eks neid mõradega peegleid ole ka nähtud, siis saab tükk aega imestada, et kas mul on nägu viltu või peegel vigane? Ja mõni teine peegel on armuline, näitab üldjuhul ainult rõõmsat, säravate silmadega mind. Särame siis vastastikku.