esmaspäev, 14. detsember 2009

Kodu

Olen siin kunagi hädaldanud kodutuse tunde üle. No nüüd võin ma siis vastukaaluks kirjutada, et ka üürikas võib ennast hästi tunda. Isegi selles üürikas, kus enne halb oli. Ja kus ikka pole veevärki, peldik on väljas ja loomulikult kõik muud mugavused.

Ma ei tea päris täpselt, mis selle esile kutsus, aga mulle täitsa meeldib siin praegu. Võibolla lihtsalt olen ületanud õnnelikkuse kriitilise piiri - olen siin juba nii palju tunde õnnelik olnud, et see on hakanud korterile mõju avaldama. See õnn ja rõõm, mida siin viimase pooleteise aasta jooksul on kogetud, on oma jälje jätnud.

Huvitav on jälgida olnud, kuidas tujud muutuvad ja maailmanägemine muutub ühes sellega. Päriselt. Kuna kõikumised on viimasel ajal olnud väga äkilised ja jälgitavad, on täitsa huvitav. Praegu tundub, et pole mõtet viriseda kehva ja ebasõbraliku elamise üle, kui ikka silm viltu, pole kusagil paremat kohta.

Mõni aasta tagasi vaatasin siin vingus ninaga ringi, lugesin kilode kaupa feng shui raamatuid ja enamasti need karjusid mulle kõrva: "KOLI ÄRA!". Aga ühest raamatust leidsin lõpuks ka kasutatava mõttetera - kui tahad leida paremat elamist, siis praeguse koduga väga rahulolematu olles ei tule ka uut. Hakka otsima ilusaid nurki, häid vaateid, midagigi, millega rahul olla. Midagi ju ikka on. Ja hakkasin otsima. Kes otsib, see leiab. Tasahaaval hakkavad need nurgad, mida on rõõm vaadata, paljunema üle terve korteri. Ilus, ilus. Korralik katusealune on oluline, väljas on külm ja talv.

5 kommentaari:

Morgie ütles ...

jaaa!
ma olen sellega väga nõus
et uue ja parema elamise saab leida siis, kui vana enne korda teed
sest ega sa ilmaasjata sinna ei sattunud onju

kaaren ütles ...

Veel 1 moment: kui sa oled piisavalt kaua õnnelik olnud, siis oled ka iseendale teatava rõõmu- & õnnevälja ymber kasvatanud. Sest kodu & misiganes positiivne, mida on võimalik ka negatiivselt näha, omandab selle värvi alles siis, kui sa ise sedasama värvi oled. Kindlasti on inimeste kogemused erinevad, aga minu omad viitavad just sellele, et kõik algab su enda peast. Sooja pead kylmadex talvedex!
Trv K.

Sol ütles ...

Mulle on sinu kodu alati väga meeldinud. Nagu ka Mari vana kodu... enne sinna sisse kolimist.
Olengi oma loomult vist külaskäija-inimene ja peaksin võibolla ka omas kodus ette kujutama, et olen seal ainult külas. Ja kohe hakkab parem.

Lendav ütles ...

Mulle jälle sobib, kui kujutan ette, et olen matkal. Matkal lepin kõigega ja paljudest pisiasjadest on rõõmu. Kui kodus ka selle tunde saavutaks...

Morgie ütles ...

Eks me olemegi siinilmas vaid matkal või külas, kui nii võtta. Ütleb elupõline üürikaelanik.