esmaspäev, 13. september 2010

Ainus

Nagu anekdoot - sa ei kujuta ette, kui õudsat und ma täna tööl nägin!

Täna öösel (tööl, aga sain võimaluse silma looja lasta) kerges palavikuvines õnnestus mul näha lausa ilmutuslikku und. See sisaldas igasuguseid toredaid sümboleid, nagu näiteks katkematu marutuul, politseitraktor, reha, käru, koristaja, luupainaja, hall hämarus üle kõige ja valgus minu sees. Ma sain aru, mis on see, mis hoiab mind käimas - kui kõik muu ka kaduma peaks, siis see hoiab mind alles, hoiab mind elusana. Ainus tõeliselt väärtuslik asi mu elus.

Äärmiselt lihtne, isegi triviaalne vastus. Kui sellest lugeda, paneb see õlgu kehitama või muigama. Mina aga tundsin nüüd lõpuks selle une kaudu oma naha peal, et midagi muud mul tegelikult polegi... Kõik muu selle ümber on kaduvad varjud... Kõik, mille üle ma siin halanud või kurtnud olen, on ainult tolm tuules.

3 kommentaari:

Metsamoor ütles ...

Oh mis tore palavik:)

Morgie ütles ...

nojah. nii see ongi. toetuda ega loota pole millelegi. a mis siis?

Lendav ütles ...

Toetuda ja loota saab ainult ühele asjale. Mis see on, on igaühe enda välja mõelda. Mina enda tuge nüüd tean.