pühapäev, 8. juuli 2012

Lugemissoovitus

Kaks raamatut, mida ma oma peaga iial raaatukogu riiulilt võtnud poleks, aga mis on olnud väärt iga lugemisele kulutatud sekundit:



  • "Lummav vabasurmasõit" Arto Paasilinna, ilmutatud eesti keeles 1997. aastal ja raamatukogudes täiesti kapsaks loetud. Kui kusagilt osta saaks, kohe ostaks

  • "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus" Jonas Jonasson; Varrak 2012 - üsna samas stiilis eelmisega, võrratu eluterve võllahuumor

Kui kellelgi on häid raamatusoovitusi, võtan hea meelega vastu. Eriti soovitud on juturaamatusoovitused, aga ka kõik muud on teretulnud.

Väike stiilinäide "Saja-aastasest" (osa ühe episoodilise kõrvaltegelase tutvustusest):



"Pang alustas oma kuritegelikku karjääri Braasis, kõigest mõnkümne kilomeetri kaugusel Allani ja tema uute sõprade asukohast. Seal oli ta löönud kampa mõne omasugusega ja asutanud mootorrattaklubi The Violence. Pang oli klubi juht, tema otsustas, millisesse kioskisse sigarettide varastamiseks järgmisena sisse murtakse. Tema valis ka nime The Violence - Vägivald. Ja õnnetuseks oli see samuti tema, kes tegi oma pruudile ülesandeks tikkida klubi nimi kümne äsjavarastatud nahkjope peale. Pruudi nimi oli Isabella, koolis polnud ta õppinud rootsi keeleski õigesti kirjutama, inglise keelest rääkimata. Sellepärast tikkis Isabella jopede peale kogemata The Violins. Kuna ka ülejäänud klubiliikmete edusammud koolis olid jäänud kasinaks, ilma et mõni autoriteetsem kõrvalseisja sellest eriti oleks hoolinud, ei pannud nad naeruväärset äpardust tähelegi."

Kommentaare ei ole: