reede, 1. jaanuar 2010

2010

Aastanumbri vahetumine Kudzu lahkes kodus oli üle aastate kole armas (need viimased igavad aastavahetused olen omas kodus üsna üksi olnud).

Kõige muuga oli nagu ikka - süüa, naerda, õues paugutamist vaadata, tina valada - see on vist enamuses seltskondades kuigivõrd sarnane. Aga juhtus ka mõndagi huvitavat. Morgie üllatas mind väites, et ma olla kunagi üüratutes kogustes huvitavaid sööke teinud. Nüüd ei tee ma ammu enam õieti midagi peale kartulite keetmise, tatrapudru ja piimasupi... No ma kahtlustasin, et ma ometi pidin süüa tegema, tihti veel mitmele mehele, saunaseltskondadele jne. Imelik on kuulda, et mu kahtlusi keegi kinnitab. Ma juba hakkasin uskuma, et ma ei oskagi süüa teha, võibolla oli see kunagine aastatepikkune vaaritamine lihtsalt ... valemälestus?

Ennustamine aga hakkab mulle järjest rohkem meeldima. Niivõrd viljakat aastat pole iial varem ette näha olnud, mitmed eri märgid ennustavad mulle valgustumist juurtšakra kaudu. Piibli sõnutsi võtab kuningas Ahasveerus mind enda kõrvale kuningannaks, armastab rohkem, kui kedagi teist, "neitsit (huvitav, kes see neitsi on?) läheb naesterahwa kojast kuningakotta." Ja piparkoogiennustuse peale hakkasid mehed karjuma: see on v***, see on v***!, hiilgav v***, taskulampi sul nüüdsest enam vaja pole! Ja tinaplönn sai kõigutamatud hinnangud, m*** ei julgenud keegi öelda, aga väljendati end siiski arusaadavalt: see on ju... mehe... täpselt! viljakusesümbol! Niiviisi, aasta on kindlaks määratud. Vägi on minuga.Üks äärmiselt ähmane, telefoniga tehtud pilt. Kui õnnestub parema aparaadiga see üles võtta, vahetan välja.Niiviisi. Teine pilt siis ka. Kunstipärasuse mõttes jätan uduse pildi ka alles.

4 kommentaari:

Kudzu ütles ...

Minu piparkoogi ennustus tahtis mulle öelda, et ma büsti püsti hoiaksin, ja lippu kõrgel muidugi ka! Igatahes on väga naljakas pidu, tekitas rõõmsaid ja helgeid mõtteid, ainuke, mis unustasin, olid kellukesed, mille iga-aastasel loosil pidite kõik võitma.
Midagi pole teha, need jäävad nüüd järgmist pidustust ootama (nt ruunidega ennustamine, unenägude tõlgendamine vms tore Padjaklubi üritus).
Peaksime hakkama mõtlema ka põhikirja, lipu, vapi, kodulehe ja embleemiga pastakate peale...

kaaren ütles ...

Sellest pildist teravamat varianti panna pole enam mingit vajadust. Kõik on niigi väga selge ja konkreetne, veidi udu lisab ainult kunstiväärtust.
(Cocrete - cemendipulber, cemendivalu, bettonist objekt, ingl. k.)
Trv K
Peaksime hakkama mõtlema ka põhikirja, lipu, vapi, kodulehe ja embleemiga pastakate peale....
- ytles Kudzu. Mulle ka see mõte meeldib. Sealt võib veel midagi välja kasvada, & siis on Klubil ette näidata juba pikad aastad klubilist ajalugu! Ning millega selle algusaastatel tegeldi, ei kysi enam keegi.

kaaren ütles ...

Veel 1 kysimus: qidas korraliqd syytaneicid teavad, et see sileda kybaraga asjandus on m.nn?
Ning korraliqd abielus naesterahwad ei peax ka selliseid asju päevavalguse käes nägema...
irw!

Lendav ütles ...

Lõpuks, lõpuks sain ka muid nägemusi tinaplönnile. Moorike ütles, et see võib olla lahtise kannaga balletisuss ja laste isa (paistab, et oluliselt vähem rikutud mõtlemisega, kui mina ja mu teised lähemad tuttavad) leidis, et see on motoroller. Niiviisi. Tantsides ja tuhisedes, juuksed tuules lehvimas, otse nilbuste poole!