neljapäev, 18. detsember 2008

Tsirkus

Kutt, kes sinu tulevikku ennustab, kadus ära ja meie boss on maruvihane. Loodame, et sul on õnnelik päev

No ma ei tea... Selline õnnelause pakuti mulle täna orkutis. Huvitav, kes neid välja mõtleb? Kas ta saab selle eest palka ka? Kui kusagil vabaneb selline töökoht, andke teada. Ma saaksin hakkama küll.

See on jälle selline töö, kus ei toodeta tegelikult midagi. Peale väikese närvikõdi. Mõnikord. Selliseid ameteid on tegelikult tohutu hulk. Näiteks Marco, tema ei tooda ju ka midagi. Mis toode on stripp? Mis kasu sellest inimestel on? Õige ammu on juba öeldud (milline rooma keiser, ei mäleta), et leiba ja tsirkust rahvale. Olgu, Marco on see tsirkus. Aga siis tuleb kohe mul see küsimus, kas mina teen ka tsirkust? Ma ei tooda ju midagi, mis kõlbaks süüa, selga panna, varju see ei anna ja ahju ei raatsi ka panna... Järele jääb tsirkus. Ja mina loodan sellele tsirkusele külge panna sügavamõttelisust ja ajalugu, pärimust. Või on kõik filosoofia, ajalugu ja pärimus samamoodi tegelikult tsirkus? Leib see ju pole. 

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kaaren:
:D:D & megairw "6nnelause" on tegeliqlt nentimine, et keegi jutumullija j2ttis oma cirqset88 tegemata, tema ylemus peab nyyd uue 6humyyja ocima ning nad vabandavad & soovivad Sulle head p2eva.
...........................
Peale cirqse & leiva on olemas ka preestrid, puusepad, p6llumehed, ning jumalaqjude tegijad. (& kes k6ik veel) Cirqs & leib on miinimumpakett poliitilise valvsuse uinutamisex (vt eDGARI ETTEV6TMISED) aga tavaliselt sellest ei piisa. Tee aga oma asja edasi! Pee ess, vanarooma keisrid ei pandud oma ametisse sugugi p2rast vastavate qalifikacioonide saavutamist, vaid sinna sattus piisavalt salakaval, piisavalt j6hker ning piisavalt t2hca esivanema j2rglane. Haridus oli orjadele (skribendid), isandal polnud vaja oma jumalikq pead qrnata - tema oli lihcalt tingimusteta J2rgmine P2rast Jupiteri. & iga tema lollusest sai aforism.