pühapäev, 2. november 2008

Pidu pidu

Reede õhtul toimus pidulik Elva kultuurielu ametliku sajanda sünnipäeva tähistamine. Mingil põhjusel pole Elvas ikka veel väärilist kohta, kus seda teha, nii et üritus oli hoopis Rannus.

Kahetsusväärselt polnud mul kaaslast, kellega tantsida, nii et pidu lõppes minu jaoks natuke vara. Hulgaliselt tiirutas platsil tegusaid seeniore, kõik särtsakamad mehed olid juba aktsioonis ja mina istusin Elva raamatukogu naistega ühes lauas, vaatasime neid ja uni hakkas peale tulema... Selline see meie kultuurielu vahetevahel ongi... Vähe tegusaid mehi ja needki, kes elumärki ilmutavad, on ka juba pensionärid.

Tähtis sündmus oli veel ka kultuurisõle jagamine. Sõle said teenekamad kultuuriedendajad, sealhulgas ka mina. Natuke piinlik oli, sest tegelikult jäi hulk hoopis teenekamaid sellest aust ilma. Mina sain selle muidugi põhiliselt sellepärast, et see oli minu disainitud ja tasustamisläbirääkimistel küsisin endale ka. Kuigi arvasin, et mulle seda nii ülevoolavalt pidulikult kätte ei anta. Lausa piinlik. Panen siia esimesel võimalusel pildi ka. (Pilt sai serva peale.)

Pidu pidu otsa ei lõpe iial otsa - järgmine päev oli juba hulga vingem, nimelt meil oli Konguta rahvamajas kontsert koos Suisapäisaga. Ja peale selle pidu hommikuni. Tantsisin ka eelmise õhtu eest ja koju jõudsin alles vastu hommikut. Viimast korda oli meie seltsis meie kõige kobedam sopran, kolib kahjuks ära... Mulle tundub, et osaliselt oligi see pidu tema auks. Vähemalt ta võttis sellest kõik, mis võimalik. Kustkohast me uue soprani saame? Mina ja Terje oleme sellised "poolbassid", kõrgete nootidega on halvasti. Järele jääb Aire ja ka Margit, aga tema ei saa alati käia... Tulge meile laulma! Eriti oodatud on sopranid ja tenorid on ka väga hinnas!

Ülehomme on mul näituse avamine, rabelen viimaseid pilte teha...

Kommentaare ei ole: