kolmapäev, 6. aprill 2016

Muld küünte all

Mul pole siin säravaid päiksepoolseid nõlvasid. Lumikelluke õitseb küll juba tükk aega, aga sinilill isiklikus hekivõpsikus sai alles nüüd oma ilusad silmad lahti ja teisedki alles ärkavad aeglaselt.

Sinisilm ja suhkrumusu



Surub läbi saepuru

Wabandan udususe pärast

Nunnuke

Mõista-mõista?

Laugumets

Tütarlaps tanuga
Käisin läinud nädalal Järvseljal, sain pookimisega kätt harjutada. Olin enne vanaisa aiast toonud läätspuu ´Pendula´ pookeoksi, need said nüüd alustele. Aitäh, Kaie! Ühtlasi ütles mu närv üles ja tõin sealt (ainult!!!) ühe nunnukese. Jaapani lehise Blue Dwarf. See Järvselja koduleht on saatanast - pidin ma sinna üldse vaatama! Ja ega kohale minek asja ei parandanud. Jätkuvalt on tunne, et seal müügiplatsil on absoluutselt eluliselt vajalikke tegelasi veel terve kuhi. No ja ega ma siis normaalne ole, endal on taskurätisuurune maatükk ja sinna tahaks suuri puid... Kui saaks, istutaks oma metsa. Sellise segase metsa. Õnneks on lehisekene kõigest pisivorm, selliseid mahub siia mitu :)

Te ei kujuta ette, kui hea tunne on MITTE minna paaditöökotta ja selle asemel juua õues päikse käes kohvi. Liblikad, kimalased, varesed ja kassid teatrit ning kontserti tegemas ja. Lillikesed tärkavad, ei saanud pidama, tõstsin juba esimese tubli ja vastupidava (ning liiga kiiresti laieneva) punase raudrohu teise kohta. Küll ta juurdub. Vihm tuli ka kohe peale. Igatahes ei ole paremat tunnet, kui muld küünte all :D

Kevad on tulnud. Suure soojaga ja kimalasesuminal. Eks näis, kaua seda ilusat sooja antakse.

10 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Minu harilik sinilollike läks ka just täna tegudele või õigemini enamus neist, päästsin teisi lehtede alt aga nii soe ilm aprilli alguses head ei tähenda ja ongi hea, et ilma kohe tagasi tõmbab. ei ole tujurikkuja, realist olen :) Muidugi on mõnus kui muld jälle küünte all on :D

mustkaaren ütles ...

Lahe!

mustkaaren ütles ...

Lahe!

Suvelilleke ütles ...

Mul pole veel ühtegi sinilille lahti - oled isegi eesrinnas.

Anonüümne ütles ...

Eestimaa taimed on maailma armsaimad! Ma loodan, et sinililled õitsevad ka siis, kui mina kohale jõuan.
Hea, et saad õues mõnuleda ja ei pea kahtlaste aurude keskel ennast surnuks töötama:)
Ja aitäh tee eest!

MUHEDIK ütles ...

Kõige parem asi maailmas on olla vaba inimene.
Haaa, Järvselja pole sugugi saatanast, ta on üks maapealne paradiisinurgake, kus tuleb mitu korda aastas palverännakul käia :)
Ja mõistatuse lahendab ärkav rabarber :D

elfriide tramm ütles ...

jummel kui nunnu see barbor* on :)

* minu vanaema nimtas teda nii

iirisesõber ütles ...

Jaa,rabarber oskab kohe kevadel imeliselt tärgata.Ja need laugud,neid ma igatsen ka oma aeda.
Tore on tõesti vaba olla ja imelist kevadet nautida ja Järvselja on lausa aaretelaegas!

Lendav ütles ...

Iirisesõber, need laugud pead Sa saama - niipalju, kui ära jaksad tassida - mul on neid päris suur mets ja jagamine paistab neid ainult ergutavat. Mu poolest võiksid neile kasvõi praegu järele tulla, aga ju vist on parem peale õitsemist. Minu aias on nad väga vastupidavad, kannatavad ümbertõstmist igal ajal.

Tii ütles ...

Ilusat kevadlendu puurist pääsenud lendavale!