teisipäev, 12. aprill 2016

Aike ehk vihma käest räästa alla

Alles sain korraks kergendust tunda, et umbsest (ja väikse palgaga) töökojast välja sain, kui koolimajas miski taud lahti läks. Köögis jäid 2 töötajat haiguslehele (liigestega vms, mitte viirus), nende asemele komandeeriti üks koristaja. Tema töö aga suunati ühele teisele koristajale, kes esimese topelt-tööpäeva lõuna ajal pürsti nurka viskas, ütles, et ei jaksa enam ja otsepilk kaheks nädalaks haiguslehele läks. Teda asendas 2 päeva üks valvuritest (kokku siis 3 koha peal) ja esmaspäeval teatas, et seda koormust talle palju on. Mina aga olin nädalavahetusel hakanud kõigest hingest köhima, ütlesin, et lisatööd ei võta. Kuni nad ikka rääkisid mulle augu pähe ja selle asenduskoha sai mu värskelt täiskasvanuks saanud poeg. Eile käisime koos koristamas. Kuna poisil on raskem ja aeganõudvam pind (tööõpetuse klass kõigi masinatega ja tolmuga + veel hulk klasse, koridorid, wc-d, siis tegime kõike koos - nii tema kui minu territooriumi, et me ikka ühel ajal töö valmis saaks. Minul on ju võtmed ja koodid. Ma ei jaksa tema järel mitut tundi oodata, parem aitan. No ja nüüd ma siis köhin ja halisen siin, käed-jalad valutavad, seljast-kaelast rääkimata. Puhkama peaks. Aga ei saa. Väljas on ilus, isegi mõni krookus on silmad avanud, aga ma ei julge vabas õhus tuulekese käes eriti olla. Väga ei jaksa ka. Isegi sõrmeliigesed on hellad... Palavikku õnneks pole.

Aga kujud tahavad tegemist, pildid joonistamist (maikuus on lubatud näitus üles panna), pole midagi aega põdeda. Nii ma siis käingi ringi nagu haisupomm - parim ravi on kopranõresalv. Nohu vastu, köha vastu (määrin rinnakule ja nina ümbrusse), liigesevalu vastu ka. Selg, põlved, käed, kael. Arvaku töökaaslased, mida aga tahavad. Pangu oma nina pesupulgaga kinni või hoidku pealetuult :D

15 kommentaari:

Morgie ütles ...

Kui sa ükskord ilmakuulsa kunstnikuna pinsipõlve pead, siis trükitakse seesinane blogi võeramaa keeltes ära ja sellest tehakse draamafilm (hololens, liitreaalsus, 3D)

mustkaaren ütles ...

Pigem ikka 4 v 5D, sest kopranõresalv lõhnab väga põnevalt ja eriliselt.
Aga päikese käes, ykskõik kas vedelemine v millegi tegemine, on maru hea liigeseravija, bakterite kõrvetaja ja needuste põletaja. Pane kasvõi mantel selga ja päevita st manusta ravumit ainult näole ja kätele, nagu syndsad, aga haiged kodanikud sajandeid teinud on.
Haiguste koht on kännu all,mitte heade inimeste kyljes.

Lendav ütles ...

Vahepeal oli kena tuuletu, tolgendasin päiksepaistes, molutasin, nagu Fred Jüssi on soovitanud. Seda molutamise aega oleks rohkem vaja. Hakkas parem küll, kui umbses hämaras toas :)

Fideelia ütles ...

Lugesin pealkirja "Aidake lehm vihma käest räästa alla!" :)

Lendav ütles ...

Nooh, see lehm võiks vihma käest räästa alla saada jah :D või vähemalt köhimise ära lõpetada :D ja lüpstakse mind ka kohati palju, mulle tundub.

Anonüümne ütles ...

Tervisi kaugelt maalt, saa kiiresti terveks! Haige olla on erakordselt vastik, ja üldse - tervena molutada on kordades parem ja kordades sisukam. Rohkem molutamist igasse päeva (ohkab, läheb suppi segama).

Rahutu rahmeldaja ütles ...

oh, no tule taevas appi, mis tõbi teil seal siis on :( ????? saa terveks, Kaarnal jutt õige, haiguste koht ei ole heade inimeste juurs

Lendav ütles ...

Mai tia, mis tõbi see on. Igatahes võtsin ennast kokku, jõin ära tassitäie sidrunimaitselist bensiini (Theraflu) ja käin töömaalt üle. Kui homseks paremaks ei lähe (st ei suuda joonistamist alustada vms), peaks vist arstiga konsulteerima. Ma ei saa praegu sinist lehte lubada, vaja ruttu terveks saada.

MUHEDIK ütles ...

No kas see on siis nüüd mõni aprillinali või? Jeebus, palun saa ruttu terveks. Soovid on Sul head, aga sellise rabelemisega Sa küll terveks ei saa, maga kasvõi üks ööpäev maha. Usu, hoopis parem saab.

elfriide tramm ütles ...

siseruumis pealetuult? koos kopranõrega..:D-... sedasi võib äkki keskkonnakaitsenormidega vastuollu sattuda :P

Hundi ulg ütles ...

Kopranõre kõlab nii rõvedalt, et ei pidanud kiusatusele vastu ja guugeldasin. Ongi rõve asi, järelikult väärt kraam.

Lendav ütles ...

Mu õelapsed kutsuvad kopranõret mägra peeruks :D
Igatahes on hullemaid haise. Mu lapsed taluvad seda ilusti. Pealegi lahtub searasvaga tehtud salvi lõhn küllalt kiiresti - mõni ütleb, et poole tunniga, ma arvan, et pigem tunniga. Universaalne rohi, kui varvaste vahele panna, siis aitab nina lahti hoida ja nohu ravida (ja sealt soki seest ei tunne keegi suurt haisu ka), haigetele liigestele ja lihastele sobib. Mul on olemas oma kogemus ka põletusega - kui kohe nõresalvi peale saab, paraneb kiiresti ja EI OLE ÜLDSE VALUS. Põletatud kohad kipuvad ju sigavalusad olema. Veel tean mitut noort, kes on tänu sellele rohule oma vistrikest lahti saanud. Mida kõike sellega ravitud pole, ma ei hakka haiguste nimekirja siia panema.

See ei olnud reklaam. Siin Eestis on selle salvi valmistajaid vähe, üks neist on mu ema ja ta ei tooda seda tööstuslikes kogustes, vaid enamasti oma pere ja sõprade tarbeks (kui keegi tuttav on üldse kopra kätte saanud ja on algmaterjali, millest teha). Aga kui on häda, siis küsida võib ikka - võib juhtuda, et parasjagu on salvi.

Lendav ütles ...

Ah jaa, täna on juba parem. Küllap "bensiin" ka aitas. Aga ma ikka püüan täna veel nii palju molutada, kui suudan. Loodetavasti on see kiiresti mööduv kevadine ehmatus.

Milda ütles ...

Tea, kas see koprapeerusalv mäda ka välja tômbab. Mul sai sôrm viga ja läks nö umbe (peenemalt öeldes küünevalli pôletik). Vanadel aegadel aitas jubedalt haisev( kasetôrv ja kseroform) Višnevski salv. Selgus, et see ei olegi enam vabamüügis ja Eestis lubatud, aga ônneks kolleegil oli ja sain pôletikust ka lahti. Tuleb välja, et Venemaalt ja Lätist ja Balti jaama turult(kui mutikestele usaldusväärne tundud) saab seda möga.
Oleksime paras paar oma loodusläheduse lehaga:). Loodetavasti oled juba terve!

Lendav ütles ...

Mädaseid ja põletikulisi hädasid saab selle salviga ravida jah.
Päris terve veel pole, aga juba peaaegu inimese tunne.