kolmapäev, 13. aprill 2016

Must sametkäpp

Sain ühe oma aia-asuka liigi teada. Must sametkäpp. Futu teab :D

Tervitused Käpaliselt!
 Kui siin esiplaanil veel midagi valget oleks, saaks sellest üsna rahvuslik lugu.
Käpalisel on aeg-ajalt toestavat tokki vaja, kuhu ta ennast hambaidpidi riputab. 
Nüüd oleks vaja ära määrata ka teine liik. Miski ruuge villkäpp ehk?
Hammastega variant
Varjevärvus
Loomad on lahedad. Tondu teeb aeg-ajalt seda nalja, et otsib üles kõige tumedama koha majapidamises ja viskab sinna pikali. Eriti naljakas variant oli see, kui valgele voodile oli visatud koolikott - musta värvi - ja selle kõva ja ebamugava juraka otsas tukkus Tondu. Sest see oli must. Teiseks ei taju Tondu üldse, et me pimedas õues teda ei näe ja kipub otse jalge ees koperdama  - küsib pai ja. Aga selle asemel võib hoopis kogemata jalaga saada... Nii me siin elame, õppides tajuma nähtamatut (ehk musta kassi pimedas öös ja punast kassi vooditekil).

4 kommentaari:

Futu ütles ...

Head pildid.:) Pantertähnik ruuge sametkäpp. Jah, ilma käpalisteta poleks elu päris kindlasti see mis ta on käpalistega:).
Meie omad on aru saanud, et inimene muutub pimedas juhmakaks, võib peale astuda ja seepärast hüpatakse isegi unes tee pealt eest ära. Bond on pimedas täiesti nähtamatu, kuid temal on inimese lähenedes kombeks endast märku anda Knrrh! Ja kui see ei toimi, siis viimase hetke hüpe. Päeval aga viskutakse enesetapjalikult jalgu. Kasside omaleiutatud komme kohe süüa saada, sest ega ikka ei toimeta küll kui kass jalus kogu aeg.:)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Must sametkäpp on üsna levinud liik mulle tundub aga teiste määramisega on raskusi :) Elu ilma käpalisteta poleks lihtsalt mõeldav :D

Eve Piibeleht ütles ...

Must sametkäpp on ka mul olemas, aga hiigelisend, nii umbes neljakümne viie kilone tiibeti mastif :). Ja elu käpalisteta ei ole tõesti mõeldav. Kui taimi ei oleks, poleks lahti midagi, aga ilma loomadeta oleks elu talumatu.

MUHEDIK ütles ...

Musta sametkäpaga konkureerib tähntriibik :)