neljapäev, 30. juuli 2015

Rändamisi

Mai jaksa palju kirjutada. Hull aeg, jooksen hetkel kolme töökoha vahet - politsei, päästeamet ja koolimaja. Koristajana ikka muidugi :) . Üks nädal on veel jäänud seda siblimist, siis lõpevad asendustööd ära. Nende koristamiste kõrvalt olen käinud Muhediku pool taburette maalimas ja mustsõsraid korjamas, aiapilte tegi rohkem Lagle.








 Nädalavahetusel käisime ka kolamas, Mari juurest maalt läbi, Pedja jõge imetlesime, siis edasi põhja poole, Äntu järvede juures matkasime ja Neeruti mägede kandis kolasime. Hallani aed oli ilus ja metsik, metsik ja lihtsalt imeline. Rahupaik. Pühapäeval aga ootas meid Võsu rand ja kohustus teha liivast midagi "professionaalset". Ilmateade oli väga jube, õnneks ettekuulutused ses suhtes ei täitunud.





Äntu Sinijärv




Rähni restoran



Äntu Rohejärv


Äntu Sinijärv


Autoaknast

Neeruti hiiglase jalad, vaadake, isegi varbaküüned on sisse raiutud!

Kõdiiii!!!

Toorik ja kaks paksu

Valmik


Hallani teos, taustal Jüri Unduski poolik näkk

Anita Porila ja Andres Hakmanni käsi midagi sõrmede vahel kortsutamas


Hallani aias sai fotoka aku ebameeldivalt äkki tühjaks.
Liivakujudest - kuigi oleme kõik rohkem või vähem skulptorid, tegime liivast midagi asjalikku esimest korda. Katsetuste kohta said täitsa head :)

Ja neid käisin korjamas:
Eih, vabandust, ikka neid:
Sel nädalavahetusel on tulemas looduskaitseseltsi kokkutulek, mina olen lubanud käia soovijatega Väiksel Väerajal kasvõi niikaua, kuni mu jalad ära kuluvad. Ma siiski loodan, et kõik 300-400 inimest personaalset ekskursiooni ei soovi :)

Ükskord ma kunagi kirjutan jälle. Kohtumiseni!

Ps. Põranda värvimise projekt venib. Aga küll ta ükskord ikka valmis saab. Siis me tähistame!

-----
Täiendan. Siia-sinna jooksmise vahel tuli Lagle, käes ruloo. See oli alla sadanud. Odav Maxima kaup, kinnitus katki ja kõik! Lippasin veerand tundi enne poe sulgemist uut rulood ostma, millalgi varem oli ühele kollasele silm peale pandud juba. Ja - naksti - sai see akna kohale. Kollane ruloo tasakaalustab helesinist tuba täitsa hästi, eriti suur vahe on võrreldes eelmise, plassi hallikasrohelisega. Tuba täitsa särab :) Süda oli küll täis, et miks nüüd, kui mul jälle nii kiire on, jooksen täna õhtul veel massaaži tegema - sõbrannale olen ammu juba mudimise võlgu. Aga hea, et uus ja ilusam ruloo üles sai :)

8 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Oeh, jõudsin juba murekirja saata, et kas ikka oled veel ühes tükis :) Toredaid üritusi Sul kuhjaga olnud ja tead, kes teeb see jõuab, Naljakas küll aga mida rohkem siblimist, seda kiiremini jooksed ja siis jõuadki :) Jaksu ja ära jalgu ikka päris ära kuluta seal väerajal :D

Anonüümne ütles ...

Eriti kiired ajad! Pea ikka vastu, ja varsti loodetavasti juba kohtume.
Liivaskulptuurid on ägedad. Ma olen tavaliselt saarel ka suiti vähemalt ühe valmis nikerdanud.

Lendav ütles ...

Kes teeb, see muidugi jõuab. Hetkel olen kõige rohkem rahulolematu selle pärast, et koristamine kolmes asutuses ei ole nagu millegi ÄRA tegemine. Nagu kujusaagimine või põrandavärvimine. Puudub millegi valmis tegemise rahuldus ja see, et ma töö eest palka saan, ei tekita sügavamat rahulolu. Palka on vaja, aga hingerahu ka. Hingerahu tuleb hoopis nendest tegevustest, mis suurt sügavat sisemist rõõmu teevad. Matkata olen natuke saanud, liivakuju tegemine oli ka tore. Jah. See-eest nädala sees on neid helgeid rõõmsaid hetki vähe. Ikka ja jälle sama põranda kraapimine võib ju zen olla, a ma pole nii kõrgelt arenenud, et sellest nirvaana tuleks. Pealegi pean selleks põrandakraapimiseks hommikul kell 7 ärkama. See on ka raske...

Üks nädal veel. Siis lõpevad lisatööd (puhkuste asendamised) ja ma saan rahumeeli mulle sobival ajal ainult koolimajas lapiga vehkimas käia :)

yrt ütles ...

Täiega vinged liivakujud! Aru ma ei saa, kuidas need üldse koos seisavad ja kuidas nii siledaid asju saab teha.

Lendav ütles ...

Liiv seisab koos nii, et kõigepealt tehakse vorm, mille sisse tambitakse märg liiv. Nagu liivakook, ainult et palju suurem :)
Siis võetakse vormi küljed ära ja kui hästi läheb, jääb kuubik ilusti vormi hoidma. Seejärel võetakse tarvitusele igasugu kraabitsad - näiteks tavaline istutuskühvel on täitsa tore tööriist. Kellud ja pahtlilabidad ja muu sihuke kraam, mina kasutasin ka supilusikat. Nendega eemaldatakse üleliigne liiv. Juurde panek on juba keerulisem, nii et seda oleks parem vältida. Hea oleks, kui liiv oleks mitte mere poolt ümmarguseks veeretatud teradest, vaid kaevandatud, püsib paremini koos. Muid trikke on ka :)

mustkaaren ütles ...

Sellist imeasja peab kuhugi oma silmaga vaatama minema.

Lendav ütles ...

Mida Sa oma silmaga vaadata tahad? Mis neist kujudest vaadata, ikka ise teha tuleb!

mustkaaren ütles ...

Protsessi kirjeldus kõlab huvitavalt. Kõigepealt liiv tihendada, siis hakata kuju uuristama. Aga mingi hästi tillukese kujuga võib kodus proovida kyll, tänud soovitamast.