neljapäev, 16. juuli 2015

Kui kukk läheb lauldes õrrele...

...tuleb ilm kas kuiv ehk vihmane või jääb endist viisi edasi.

Paistab, et kukk on viimasel ajal pidevalt lauldes õrrele saand, sest ilm on nagu ta on.
Täna nägime nii vihma kui päikest, aga meid ei takista miski! Käisime Lagle ja emaga Rahutul Rahmeldajal külas, eesmärgiga pisut värviga mässata. Senikaua, kuni mina vanadelt taburettidelt värvi maha lihvisin, tegi Lagle fotokaga aiatiire. Minu pisike meelevaldne pildivalik:
 Midagi saime lõpuks ka maalitud. Vasakpoolne on Rahmeldaja teos, kas ta pildile õigetpidi jäi, ma pole päris kindel... Kaks keskmist on minu pintslist ja parempoolne tomat... vabandust, roheline kassipoeg punase lõngakeraga on Lagle tehtud. Inspiratsioon on lilleaeda vaatava kassi puhul loomulikult kohalikust iluaiast ja triibulisel taustal kõndiva kassi puhul tänase õhtu taevastest vaatemängudest. Vaatemängud olid mõõtmatult uhkemad, kui see taburet :) Kolm kassi on taburettidel otseloomulikult sellepärast, et majapidamises on kolm kassi. Koerale jääb Rahmeldaja taburet, vist... Meil ei olnud aega pikalt oma maalingute sisudest rääkida, ega ma täpselt ei tea, mida kõike Rahmeldaja oma maalingusse peitis.

Lihvisin ühe oma vana tabureti ka puhtaks, seda on veel alles vaja värvima hakata. Arvatavasti sokutan selle Laglele maalida, tal on ka täitsa ägedad ideed ja hea käsi :)
Eks Rahmeldaja ise räägib täpsemalt, mis kõik veel tehtud sai.

Ps. Tööaeg on alanud jälle. Puhkust poleks nagu olnudki. Aga ega ma sellest ennast palju segada lase, korraldasin oma käimised nii, et saan ülepäeva ikkagi vaba olla. Päristöökohal on veel 2 nädalat puhkust...

Pps. Avastasin, et tänapäeval on selliseid põrandavärve, mille kuivamist lausa 6 tunniga lubatakse! Järelikult on mul siin ka võimalik kuidagi ikka potjomkinit teha ja kraabitud ning kulunud põrandat natukenegi uuendada. Mitmeks päevaks ma siit värvi kuivamise ajaks välja kolida ei saa, aga 6 tundi on isegi mõeldav.

5 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Liiliad on vinged.
Teie taburetismused ka.
6 tundi on tolmukuiv v ylevärvimiskõlblik, ma soovitaks laekuda järgmisel päeval. Tänu pereliikmetest keeniustele on mu helerohelisel põrandal nii mõnigi muljumistriip ja räme kriim, aga praegu on keeniusi kogunenud niipalju, et uued värvimised peavad ootama. Noor värv on pehme noh.
Muidu, ega sa ei taha liiliaid joonistada?

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Kukk, sinder, on jah laululinnuks hakanud :) oi see salmike mulle meeldib. Tore oli täna, vaja korrata ja kui te peate oma põrandatest lausa ööpäeva eemale hoidma, siis võite mu juurde rettu ju tulla :) Tänud ilusa päeva eest :) aa, minu taburetti on peidetud krtsedateabmis, koer võib selle endale saada küll :D

Anonüümne ütles ...

Ägedad taburetid, tahaks endale kah selliseid.
Kui põrandate värvimisega maldad augustini oodata, siis ma olen käpp aitama. Jumaldan värvimistöid.

Anonüümne ütles ...

Kes oleks võinud arvata, et taburetid võivad ihaldusväärsed olla :)) mina mitte! Need neli on küll täiesti fantastilised. Head tööd tegite kõik.

Lendav ütles ...

Liiliaid võiks vabalt joonistada. Aga mul on enne vaja natuke maalida (üks õlimaal on juba pikemat aega molbertil) ja siis tahaks metsmaasikaid joonistada, liiliad tulevad natuke hiljem.

Kui kellegi on kurbi ja igavaid taburette, öelge mulle ja ma tulen ja teen nad uueks! Arvestan mõistlikkuse piires ka taburetiomaniku värvisoovidega :) Rahmeldajal oligi ainult üks tingimus - värvigamma peab sobima tema köögiga. Üldiselt olen püüdnud selliseid töid tehes arvestada natuke ka pererahva stiiliga - et kas abstraktne (ainult mustrid) või rõõmus-lapselik või impressionistlik või...