pühapäev, 14. juuni 2015

Rõõm ja natuke revolutsiooni

Vahtisin juba pikemat aega aias erinevaid õienuppe. Aga ükski ei tahtnud vaatamata mu pinevale põrnitsemisele lahti minna. Kuni täna hommikul välja kempsu läksin ja tagasiteel märkasin, et hurraa! moon on õied avanud!
 Moon on mul oma aia vana elanik. Uusi on viimasel nädalal ka kamaluga juurde tulnud, enamuses tillukesed taimelapsed, mis oleks lihtsalt välja rohitud ja ära visatud. Kui suureks nad kasvavad ja mis neist tegelikult saab, ma täpselt ei teagi. Poolte nimedki on meelest läinud. Punaseõielise raudrohu ja Kirillovi kuldjuure tunnen ära, nabaseemiku ka, aga need teised..?
Kolm kaunitari

Sabiina kadakas oli täitsa hulluks läinud. Ei saanud enam üldse aknale ligi ega midagi. Kippus oma praost akna ja aia vahel välja hiilima, muudkui edasi ja edasi... Ja liiliad olid selle hiiglase kõrval kängus, väljagi ei saanud neid päästa, sest vääte ja juurikaid olid kõik kohad täis. No ja mis selle vanakesega ikka teha, lõin aiakäärid sisse. Järgmine etapp peaks olema vist mootorsaag ja siis, kui jaksan, labidas. Juuubeeee! Ma olen nii ära kraabitud et. Aga pikka riiet ei saanud ka panna, palav oli. Algul mõtlesin, et mida sinna asemele panna, rohimas seal teab kui tihti ei käi, muruniidukiga ei pääse üldse ligi. Aga nüüd mõtlen, et kui palju ma üldse suudan seda maapinda kätte saada, uute asjade istutamine on alles mägede taga. Ja piibeleht tuleb sinna täitsa ise. Olgu kasvõi piibeleht, see on vähemalt vajadusel läbitav, tihnik ei kasva meetrikõrguseks.
Eile õhtul alustasin roobitsemist, täna lõunal tuli siia tulejumal ehk minu ema ja põletas kogu tekitatud oksahunniku kärmelt ära. Ta ikka oskab :)
Sõjatanner

Naabrite juures algas ka revolutsioon. Ruudi jube onn on hakanud katusest kiiresti haihtuma, eilse päevaga kadus pööning ära :)
Uued naabrid on täitsa toredad, pakkusid üleeile õhtul mulle siili. Et kas nende kempsu taga asjatav tegelane on minu oma? No mu meelest on meie kandi siilid kõik iseenda omad, aga lahke pakkumine sellegipoolest :)

6 kommentaari:

yrt ütles ...

Mooni sees on täiega äge kroon. Mul on aias ainult topeltõiega moonid, peaks piiluma, mis nende sees on kah.
Mulle heasti meeldib see veranda moodi asi pildil. Või on see lihtsalt tuulekoda? Kas see on ka Sinu kasutuses?

Lendav ütles ...

Veranda on naabri jagu. Me elame siin majas kahe perega.

Igasuguste moonide seest võib ilusaid kroone leida :)

Lendav ütles ...

Majanaabriga oleme hetkel sünkroonis. Tema lillepeenrad on pisut suuremad ja uhkemad (tema ikka ostab vahel midagi ka ja alustas peenra rajamist aasta enne mind), aga osaliselt oleme oma kraami jaganud ja aiapooled kõlavad kokku küll :)

Anonüümne ütles ...

Ma loen, et soe:) Meil siin stabiilselt 14 kraadi ringis. Aeda eriti minna ei taha, külm on.

Ma loodan, et saan mingil hetkel tulla Sinu aeda imetlema. Ja noh, kui on ülearuseid taimepoegi, siis ma võtaks ülearuse ära. Vastu pakkuda hetkel ei oska midagi, sest mul puudub igasugune aimdus, mis või kes mu aias elab.

Lendav ütles ...

Niipaljukest seda sooja oligi. Tuleval nädalal lubatakse igatahes alla 20 kraadi praeguses seisuga.

Ma ei tea, mis mul siin ülearu on, st. mis peale istutamist ellu jääb. Osad taimed (sellest likvideerimisele kuuluvast peenrast) olid hirmsasti umbrohus, mõni sai umbrohu eemaldamise käigus kannatada. Eks näis. Kõigepealt võtame Su aia ette ja vaatame, mida üllatavat seal toimunud on :)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

moonid on imelahedad ja üks täitsa oma siil oleks ju väga tore aga las nad olla pealegi isenda omad :)