reede, 26. juuni 2015

Pehmed ja karvased...

...magusad ja mõrudad...
Peidukas

Esimene

Vana daam ja tema tanu




Žžžžummmm






Ja mis meil siis kempsu taga on?



Vahib tõtt

Ilus umbrohi

Karvane

Pehme
Sile või karvane, magus või mõru, aga lõhnavad enamasti täitsa kenasti :) Praegu on muidugi jasmiinilõhna ka kõik kohad täis.
---
Eilne päev möödus AlGusti pool hoogtööpäevakul, käisine "kitskmas". Küünealused said mulda täis ja peenrad said helgemaks ja hõredamaks. Kaaren haaras minnes kaasa seljatäie põõsaste kärpimise jääke ja nakatas ka mind. Tänane päev algaski sellega, et kaasa haaratud sületäis võsa läbi töötada, ema käest veel igaks juhuks üle küsida, et kas ma ikka õigesti mäletan ja - oksad maha! Nüüd on kõige olulisem ja raskem ülesanne need ära unustada ja enne sügist mitte torkida. No ja teiseks on oma vaimse tervise säilimise jaoks hea MITTE mõelda, mis ma selle kõigega peale hakkan, kui need jupid tõesti juured alla peaksid võtma...?

Võõras aias on vahepeal hea ära käia. Pikk päev ära oldud, tulin õhtul koju ja heldimus tuli peale - minu aialapike hakkab ka tasapisi ilmet võtma, juba on siia täitsa tore tulla.

Õunapuu all :)
Huvitav tunne on, kui ajukäärude vahelt hakkab midagi välja tulema. Olen küsinud erinevate taimede nimesid tuhat korda, kuni eile siis oli mitu helget hetke, kus ma õigupoolest ei tundnud küll taime ära, aga tekkis ebamäärane unenäoline tunne, mis selle nimi olla võiks. Ja oligi!

Peale pistokstega tegelemist teisaldasin värava alt mairoosi, tõstsin möödaminnes veel nii mõnedki taimelapsed sobivamatesse kasvukohtadesse ja enne õhtut jõudis kohale koguni uus magamisase. Transportijad nägid mu ukse ära ja kadusid ülehelikiirusel, jättes mööblitüki keset õue. Sest sellest uksest ei ole võimalik mööblit sisse tuua. Keeruga kitsas eeskoda ja kohe köögis ka vaja keerata. Õudne! Ega mul muud üle jäänud, koukisin akna lahti ja tarisime asja sealtkaudu sisse. Kui ära kolimiseks läheb, tuleb sama teed minna. Hea veel, et ma varakult olin loobunud ideest see diivan teisele korrusele viia! Sinna seda küll kuidagi saanud ei oleks, ei oleks lihtsalt välja keeranud.

No ja siis peaks käsi pesema ja jalgu ja...
Head ööd!

2 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Õunapuu all tundub mõnus olema :D Küll Sa oskad toredaid pilte teha ja neile veel toredamaid nimesid panna :D

Skarabeus ütles ...

Ma jään täiesti haigeks seda maaelu moodi elu vaadates.Tunnen,kuidas mu aura puhastub juba ainuüksi pilte vaadates.Kui inimene on väga noor,tahab ta linna,kui ta on vana,tahab ta maale,aga samas juba VÄGA arstiabi lähedal elutseda (mida maal ei ole, ja autot ei ole, ja raha ei ole, ja meest-töömeest-remontnikut ei ole, ja mida aeg edasi, seda vähem on isegi jalgu all...jne.)Vahel hakkab hing maapilte vaadates nii karjuma, et lasen ruttu galerii edasi.
Kassist.Hirmus tore kass.Aga elukohta vahetades,näiteks,kas kass ei marsi koju tagasi,kus ta arvab selle olevat,mis sest et perenaine uues kohas?Kassid on ju isegi 3 aastat hiljem sadu kilomeetreid "koju" läinud-jõudnud.