kolmapäev, 20. mai 2015

Pidulik sündmus

Võtsin ema kaasa ja käisime avasime konnaskulptuuri ära. Üritus oli ilus, kaameratega ja puha. ERR tegi seal väikse klipi, mis läheb eetrisse reedel, 29. mail Terevisioonis. Tegin mõned fotod, aga väga head pilti ei saanud, sest rahvas siblis rõõmuga kogu aeg seal ümber. Eks tuleb eraldi üks foto-retk teha.


 Konnad saavad õli ka selga, aga enne avamist ei hakatud neid mäkerdama :)

Avamiselt läksime edasi grüünesse. Kõigepealt otsisime üles Armuoru, mida isa kunagi näidanud oli, aga mille täpne asukoht sai uuesti maaameti kaardi abiga meelde tuletatud. Ja siis Mustjärve äärde!
Mustjärve tumedad siidised veed

Samblamaa

Tervitused Rahmeldajale!
Sõnajalgu





Veel ühed tervitused Rahmeldajale!

Tumedast järvest viib mustjas oja

Mustjärv on üks minu jaoks maagiline koht, mis alati tagasi tõmbab. Ema meenutas, et on kunagi isaga seal lähedal ka Valgejärve ääres käinud. Otsisin ja lõpuks leidsin ka selle üles, kaardilt ikka. Kaardil seda soolombikest üldse nimetatud pole. Internetis on ainult üks Aare Mäemetsa poolt 1977. aastal tehtud foto, üks ähmane muistendilaadne kirjutis ja minu kasutada on ka ema mälestused ühest jõhvikal käimisest 35 aastat tagasi. Aga kätte sain! Järgmine plaan ongi emaga sinna minna ja see lomp (sest järveks on seda ilmselgelt palju nimetada) reaalselt ka üles otsida.

4 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Tervitused kätte saadud :) See on üks otsata ilus skulptuur, mulle ikka kohe väga meeldib ja see, et klipp Terevisioonis on, ka ju äge, peamine on kogu tellitav töö ära teha jõuda ilma ennast tapmata, sest peale selle konnapaari nägemist on kindlasti tahtjaid rohkem kui Sinul jõudu :)

mustkaaren ütles ...

Ilusad pildid, konnadest järveni.
Head uudised ravivad aju ja silmanägemist :)

Anonüümne ütles ...

Nii muhedad konnad, kes ei tahaks endale selliseid:)
Fotod on väga kaunid, tekitavad igatsue metsa minna. Eestimaa metsa.

Anonüümne ütles ...

Väga ilusad konnad! Loodusfotod on ka imelised.