teisipäev, 1. jaanuar 2013

Vahetevahel on vahe vahel ka vahe

Vahetus. Aastanumber.

Veider aastavahetus oli. Kõigepealt jäi mul tegemata traditsiooniline kokkuvõte, mida olen möödunud aastal uut kogenud-teinud. Ega esimese hooga ei meenugi väga pikka nimekirja, ega neid tegevusi-kogemusi palju polnud. Saagisin suuremaid jurakaid, kui kunagi varem. Värvisin seentega lõnga. Nipet-näpet veel...

Pidin vana aastat kenasti Kudzu juurde ära saatma minema, aga auto otsustas lasta kuuldavale ärevaid noote (õlisurve kohapealt) ja jätsin loomakese uut aastat ja parandustöökodade avamist ootama. Rääkisin Kudzuga kokku, et saan 1. jaanuari hommikul seltskonnast mõnda autoga meest ära kasutada, et ikka õigeks ajaks tööle jõuda. Tartusse pidime minema bussiga. Läksime siis Laglega bussipeatusse, kella 5-st bussi ootama. Ootame-ootame, meie seltsis ootas muudki rahvast. Ja bussi ei tule ega tule. Konsumisse sooja ka ei julge minna - äkki ikka tuleb? Ootasime veel kella 6-se bussi aja ka ära - seda ka ei tulnud, ootajate hulk peatuses aina kasvas... Siis sai ootamisest ja külmetamisest küll, teatasin Kudzule kurvastusega, et me sinna kuidagi ei jõua ja läksime koju kuuma ahju kallistama. Kuni helistati ja teatati, et vabahärra M. kimab meile järele. Ma olin juba lubanud ema juurde tina valama minna... Nii palju pöördeid ja ootamatusi ühe vaese vana-aasta õhtu kohta on liiga palju. Igatahes käisime Kudzu juures ära, ennustasime traditsiooniliselt Švejki, Piibli ja Eesti Rahva Ennemuistsete Juttude abil (mille tulemusi ma väsimuse ja ennustuste segase loomu tõttu hästi ei mäleta), kaartidega ja piparkookidega. Kaardid väidavad tulevat murrangulise aasta, piparkoogid kinnitavad sedasama. Jälle sain raketi*... :) Ja kaks südant ja dollarimärgi. Tina on veel valamata.

Uus aasta jõudis kätte, sõime küpsekala ja hommikul toodi mind kenasti tööle. Kus ... tuli välja, et eile tehtud kauba inventuur oli tabelisse kantud, aga salvestamata jäänud, nii et kõik eilne töö oli tühi ja ma pean oma eelkäija töö uuesti otsast peale üle tegema. Jõhker algus uuele aastale.

* Kaks nädalat tagasi töö juures sarnase ennustuse tulemuseks oli ka rakett. Lähen uusi planeete vallutama vist. Või lihtsalt kuu peale...

---

Ah jah, unustasin, vana pea, head sedasamustki värskelt saabunut teilegi!

6 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Rakett... äkki hoopis ballistiline, mõeldud suurel hulgal elavjõu vm mateeria hävitamiseks?

Lendav ütles ...

Rakett ilusti illuminaatoritega, ikka kõrgustesse reisimiseks.

Lendav ütles ...

Pildistasin ka oma piparkoogiloomingut, rakett teiste hulgas. Kui pildi fotokast suudan välja meelitada, riputan siia üles. Siis näed, et ikka inimeste sõiduvahend sai joonistatud.

Morgie ütles ...

Uus aasta saabus pauguga und vana näitas sääri.

Kahju, et ma oma poparkuuke üles ei pildistanud, need söödi imeliku kiirusega enne ära.

viidik ütles ...

Minu piparkoogid jäid maha. Polnud jaksu nende kaasapakkimisega sekeldada.
Aga väga ilusad olid. 'Tea, kas olengi kunagi nii ilusaid piparkooke varem näinud.

Fideelia ütles ...

Mina tegin seekord oma senise elu ilusaimad piparkoogid ja pildid on FB-s. :P Algul arvasin, et kaunistan nad suure sõimu ja enesehaletsuse saatel, aina korrutades, et "mina ei ole ju nokitsejatüüpi!" Uskumatu, aga vastupidi läks.