teisipäev, 6. märts 2012

Mehed!

Juhtusin mõni aeg tagasi kogemata Delfi naistekasse. Ja lugesin arvamusartiklit selle kohta, kas naised peaksid kosmeetikat kasutama, või pole see oluline. Härra Mihkel oli võtnud raske koorma olla kõigi Eesti meeste hääletoru ja öelda välja valus tõde - värvimata naine on nii kole, et ei kõlba millekski.

Niiviisi. Olen juba ammu huvitunud sellest, kas see, mida naised ilusaks peavad (millised jalad, millised riided jne) on kuidagimoodigi vastavuses sellega, mida mehed arvavad? Vastused on ... ütleme, seinast seina. Maitse asi. Maitse üle ei vaielda, kakeldakse hoopis.

Küsisin siis oma uudishimu rahuldamiseks ka kallilt kallimalt, mida tema arvab? Mees mõtles pisut, siis ütles, et kui natuke värvida, on kena küll, muudab silmad ilmekamaks jne. Arvas, et pisut värvima ikka peaks. Mina muutusin selle peale kurvaks, et mina siis ju ei kõlba, ma ei värvi üldse... Aga sa värvid ju? Natukene ikka? Ei, ei värvi, viimati sai väike kriipsuke silma ümber tehtud vast ehk aasta tagasi...

Milline on järeldus? Kaks varianti: 1)kas mees ei pane üldse tähele või 2)ma olen lihtalt pimestavalt ilus juba sünnipärast.

Tõenäoliselt on mõlemad variandid õiged, aga mulle meeldib see viimane igal juhul rohkem.

7 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Sul on ebatavaliselt tume loomulik v2rv, hispaania veri:)
Aga tavalineeeeeesti naine, nt mina, n2eb v2rvimata kujul v2lja nagu tema kassvatatav s88dav koduloom, v6i vastava looma toidunormi kuuluv agrikultuur!
No ei taheta kriitilistes olukordades v2lja n2ha nagu putukate n2ritud sea peet, ilma ripsmete, kulmudeta, tainase, hallika, s2ratu, jumetu n2oga.
Ma ei hakka ette lugem, milliste looma- ja k88giviljanimedega kaaskodanikud minu isiklikku larffi on 6nnistanud, see pakuks ehk antropoloogilist huvi muidu...

Lendav ütles ...

Ilunormid on nii... kõikuvad. Oli aeg (kõigest mõned sajad aastad tagasi), kui kartuliiduna valge ja kulmudeta naine oli iluideaal. Kulmud kitkuti täiesti ära. Suur õnnetus oli, kui juhuslik päikesekiir sekundiks nägu valgustas! Aga nüüd, paistab, on mu poole meetri laiused mustad kulmud hoopis boonuseks, ilmestavad näo silmipimestavalt ja kõrvulukustavalt kauniks ;) ! Hoidku taevas, et ma neid mingis meeltesegaduses kogemata kitkuma ei hakkaks!

Hallikas jume aga on mingi haiguse märk, ma arvan. Olgu naine kuitahes kahvatu, hallikas kõlab ikkagi kuidagi kurjalt.

Lendav ütles ...

Aga pr. Kaarnal on mingi vigane peegel kodus. Kui kaaskodanikud pr. Kaarna näo kohta halvasti ütlevad, ei tule see mitte tema koledusest, vaid kaaskodanike kadedusest või mõnest muust puudujäägist. Mina tean, ma olen Kaarnat näinud küll.

Ega mul midagi jumestamise vastu olegi. Lihtsalt harja ajab punaseks, kui keegi väidab, et inimene nii, nagu ta on, loomulikus olekus, ei kõlba kuhugi. Et me oleme sünni poolest juba kõlbmatud ja seda kõlbmatust tuleb siis kuidagimoodi meigiga varjata!

mustkaaren ütles ...

2hmaselt meenub veel, et inimese n2o teevad miimilised lihased. Ja ilus inimene on r66mus, heade m6tetega, innukas ja uudishimulik. Inetuks teeb inimese rumalus ja k6ik see, mis tuleb rumalusest.
Ma v2idan, et k6ik mu tuttavad on ilusad muuhulgas sellep2rast, et nad on targad. Sest modellide k2est saaks me k6ik iga kell peksa>)

Lendav ütles ...

Absoluutselt nõus!

Morgie ütles ...

Eks meeste arusaamad ilust on ka väga erinevad, kes eelistab karvast, kes karvutut, kes kõhna, kes paksu, jne.
Aga üldiselt on meikimine ja muu selline siiski naiste omavaheline võidurelvastumine - jõulisemad, üle võlli rõhutatud sootunnused annavad inimlikemate sookaaslaste ees eelise.
Ja ma kahtlustan, et sama asi kehtib ka mehelike sootunnuste kohta - kui paljudele naistele ikka meeldiks vööni lopsakas habe või svartseneegri musklid? Ent mehed ise tunnevad selliste asjade üle uhkust.
Võim ja võidurelvastumine.

Skarabeus ütles ...

Esimene kaarna postitus võttis kohe tuju ära---nii õige oli see.Kuulun ilmselt tema sugukonda,,,Ükspäev ütles mu tüdruklaps, et kui sa teaks,missugune sa välja näed,kui arvad,et keegi ei vaata,sa oled kui kurjuse kehastus,muldvana,kaame,sa oled näost lausa roheline...Teismelisena "imetlesin" oma vanemaid, et mismoodi saab küll nii kurja näoga inimesi olla,nüüd löövad iga aastaga samad geenid aina enam ja enam endal välja.