reede, 16. märts 2012

Pžghdvrdšcjfxyžhfhghhhf

Majas ööbivad järjekordsed töömehed. Enamuses venelased. Ülemus ka, see on ukrainlane. Ja mida öö poole, mida rohkem promille (temal ikka), seda arusaamatumaks muutuvad tema väga viisakad pöördumised. Naeratan, noogutan, ütlen da-da, ise hoian kramplikult absurdinaeru tagasi... Pika punnitamise peale sain lõpuks aru, et ta tahtis teada, ega ta alluvad pole mingeid probleeme tekitanud, on ikka kõik korras? Aga suust tuli tal küll midagi läinud nädala libauudiste sarnast... Kas see ongi ukraina keel?

Töökoht on mul tore. Ma küll püüan olla ametlik ja ligipääsmatu, aga ikka ja jälle juhtub, et mu letile nõjatuvad paar õllest tüüpi ja püüavad mulle vahel ühekaupa, vahel võidu külge lüüa. Ma lihtsalt ei oska neid ennetavalt paika panna. Kui ma olen terve päeva siin istunud, on mõnega ju vahel päris hea paar sõna rääkida... Ja nii nad siis kleebivadki ennast siia leti külge, ostavad ohjeldamatutes kogustes kohvi, mõnikord mulle ka šokolaadi, ja nende jutt läheb järjest rohkem selliseks, nagu jookseksid jänesed plekktoru mööda igaviku poole murumunad suus. Lõpuks jõuab nende monoloog ikka väikse dialoogipüüdluseni välja - küsitakse ohtrate vabanduste saatel, kas mul mees ka on? Jah, loomulikult! Enamusel sellega teema lõpeb, mõni üksik hakkab sõrmest sõrmust otsima. Nagu peaks mees sõrme ümber keerdus olema?

Noh, eks ma saan ju neist ka aru. Päev otsa kraavi visatud (sõna otseses mõttes, tegelevad meie linnakese kanalisatsiooniga), tahaks ju väikest vaheldust, naisterahvas leti taga muutub nii kutsuvaks (vähemalt häälepaeltele). Ma olen kõige noorem ka siin majas selles ametis. Mis nende pensionäridega ikka vestelda...

Nüüd tuli herr ukrainlane tagasi ja tahtis teada, kas mul ikka mees on, et eelmine saunaseltskond on saunast läinud ja ruum soe, kas ma läheksin temaga sauna? Või? Ma ei saanud aru. Nüüd ma isegi ei tahtnud enam aru saada. On aga töö. Kell pool 2 öösel. Mine magama. Jah, sina ka! Ei lähe välja suitsu tegema!!! Uneaeg!!!!! Tuba nr. 15, ma tean küll, ma ise andsin ju võtmed välja!!!!!!!

1 kommentaar:

mustkaaren ütles ...

Uljaste kasakate usinad j2reltulijad.
Nali naljaks, aga nende huvi naesterahvaste vastu yletab meiemaiste meeste tempereeritu m2rkimisv22rselt:P
On ka rahvaid n2htud, aga omaenda luua ja kassi vastu ei vaheta kedagi ega midagi.