teisipäev, 12. oktoober 2010

Vaikus

Vaikus. Tööd ja tegemised hääbuvad, jäävad järjest hõredamaks... Joonistada ei taha. Maalida ei taha. Saagida ammugi mitte. Raamatute lugeminegi on hõredaks jäänud. Majapidamistöödest ärme üldse räägimegi...

Otsin, ootan, kuulan ja vaatan... Vaatan ikka endasse, ikka sügavamale. Kes ma olen, kui ma lahutan enda olemusest kõik selle, mille olen arvanud enda osa olevat ja mis ometi haihtub tasahaaval? Mis jääb järgi? Mis on see, mida ei anna enam ära lahutada?

Kummaline tunne on. Justkui oleks vastus siinsamas, kohe nurga taga. Aga ei näe. Selline tunne, nagu ajud sügeleksid...

Varsti on koolivaheaeg, siis saan ehk lapsed paariks päevaks maale isa juurde saata. Ehk isegi sellisel ajal, kui ise kuhugi minema ei pea. Magaksin põhjalikult välja, poleks muud muret, kui ainult enda söök ja soe (noh, kassi söök ka). Ehk hakkan lõpuks ka aru saama, mida ma siis tegelikult tahan, eriti arvestades kõiki neid segaseid tööasju... Enne, kui hakkan lisasissetulekuid otsima, tuleb korralikult välja magada.

Vaikuses.

Kaarna arvatav väide, et see võib olla üks depressioonilohe 1000 näost, võib ju olla ka tõsi. Eelistan siiski arvata, et see on elu loomulik käik - vahepeal välja elada ja siis jälle sissepoole tõmbuda. Minu kogemustes on depressioon hoopis teistsuguste, eelkõige lootusetute ja masenduses nägudega. Masendust seekord pole. Kõigest soov kuulata vaikust.

5 kommentaari:

Kudzu ütles ...

Vaikusest võib leida vastuseid oma küsimustele. Ja küsimusi olemasolevatele vastustele.

Lendav ütles ...

Seda ma öelda tahtsingi. Nälg vaikuse (ja vaikuses leiduvate vastuste ja küsimuste) järele muudkui kasvab, nii et ei julge enam õieti hingatagi.

Anonüümne ütles ...

Soov qlata vaiqst on minu jaox midagi maailma põnevatest tegemistest. See on hariv ning uusi dimensioone avav, aga ka pagana libe. Qna mu lapsepõlv oli vga yxildane, siis on nt päevi kestev vaiqs minu jaox tõeline piin, märk hyljatusest, ocene hukkamõist ning selge teadaanne: hoia eemale! me ei taha sind!
Arvan, et ma pole ainus ega originaalne. Seepärast arvan, et sinulgi on tegeliqlt iga hetk vaja väixeidki vihjeid, et sind vajataxe ning hoolitaxe. Puhata & mängida maasikaväljadel, mitte pimedas mecas inimsööja-sigadele nõgeseid raiuda.

Lendav ütles ...

Ikka. Loomulikult. Ma ei kirjutagi ju sellest, et tahaksin täielikult isoleeruda. Saan täies rahus vaikust kuulata, kuna ma tean, et ma ei ole tegelikult üksi.

kaaren ütles ...

Seda ma qlda loocingi.