kolmapäev, 27. jaanuar 2010

Musapall

Lasti pall veerema. Mind pole küll keegi kolme lõdva tulbi, nukra naeratusega ja tordiga palunud, aga see annabki mulle vabaduse teemat vabalt käsitleda.

Muusika minu pulmas: käisin sügisel ühel kenal folgipäeval, esinejate hulgas olid ka soomlased. Nende esituses kuulsin üht Soome-Rootsi pulmamarssi, mis väga hinge läks. Umbes ... 3867x parem, kui Mendelssohni samanimeline teos. Sai küsitud noot. Youtubest sama lugu ei leidnud, aga oskajate jaoks panen siia noodi, ega ma kade ole. Vot, kui mul peaks olema õnne veel kunagi abielluda, tahan seda rahvalikku pulmamarssi. Ja mitte mingil juhul Mendelssohni! Ma olen seda juba korra kuulnud, teist korda enam ei taha. Minu lemmikloo esitajateks võiksid olla mõned hääd sõbrad-muusikud. Mõne ikka leian, kui vaja on. Pillimängijaid on mitu, neid, kes lausa noodist mängivad, ka mõni.


Matustega on keerulisem, seda pole ette mõelnud. Kui siis niipalju, et mu hääde sõprade-tuttavate hulgas on küllalt neid, kes hää meelega trummi löövad. Vot, tehku siis mu mälestuseks üks trummiring, mängigu kohe hingest. See-eest võib igasuguse kõnelemise ära jätta. Kui üldse kõnelda, siis mahajääjate soovil, mul seda küll tagantjärele vaja pole. Seda meemis küll ei küsitud, aga olgu öeldud, et ma tahan põletusmatust. Ja ma ei kavatse surra veel päris kaua, võibolla oma 70 aastat, nii et jätke hästi meelde!

Kuna mulle seda palli pole visatud, ei kiusa teisi ka loopimisega. Kes tahab, teeb ise. Aga muusikaliselt, kes on kes? Kaaren võiks olla mõni pikk ja vinge rahvalaul, midagi dramaatilist, tema enda esituses. Kaarnaga sobib ka Kimmo Pohjonen.
Metsamooriga tulevad ikka meelde Indigolapsed. See on ka üks armas laul kontserdilt, kus koos käisime.
Pruunsilm pole teab mis blogard, aga see-eest muidu huvitav inimene. Temaga meenuvad ikka trummid. Ja veel trumme! Ja loomulikult torud.
Sol aga meenutab mulle igasuguseid vanu lapsemängitamiselaule. Kuts läks karja näiteks.
Morgie aga meenutab midagi sellist. Ja see ka sobib.

Tegelikult pidi muusika leidma ainult kolmele inimesele, aga ma läksin hoogu. Ülejäänutele kahjuks ei oska lennult kohe midagi pakkuda... Muusikavalikut pidi ka põhjendama, mina valisin need helid selle põhjal, millist muusikat oleme koos kuulanud või mida neid laulmas-mängimas kuulnud. Või millise muusikaga on nad mind tuttvaks teinud. Lihtne. Aga ei pruugi süvitsi iseloomustada, nii et palun, ärge solvuge.

Igatahes lõbus, tehke ka! Mina sain üle kuulata vanu lemmikuid ja leidsin uusigi. Ise tahaksin vahel see olla. Ja mõnikord hoopis olen armunud. Ahh, mulle meeldivad mehed, kes mässavad torudega ja mulle meeldivad rütmid (sinine ei pea olema)! Vahel olen kohutavalt laisk. Ja minus kõlavad pidevalt rütmid ning kooskõlad...Mõnikord ma aga püüan süüa teha. Lugusid oleks veel ja veel, nii endale kui teistele, aga ega neid keegi siin lõpuni niikuinii ei jaksa kuulata.

----

Niiviisi, pall siiski visati, Janke ise. Olgu, teeme parandused-lisandused.


Heaks võid võtta, pahaks võid ka panna, reeglid on sellised:

1. Vasta all olevale kolmele küsimusele nii nagu heaks arvad. Mida põhjalikumalt, seda uhkem. Hea kui lingid jutuubi või kuhu tahes, et näidiseid kuulata saaks.
2. Anna 3-le kolmandas punktis nimetatud blogipidajale meemi “teatepulk” edasi ning teavita neid meemis osalemisest näiteks nende kommentaarilahtrisse. Või helistades kui numbrit tead. Või kolme lõdva tulbi, nukra naeratuse ja tordiga ka külla minnes.
3. Meemi saanud blogipidaja kopeerib reeglid ja lingitab talle meemiulatanud blogi ja annab tuld, nii et rägastikus tuli taga.


Küsimus 1: “Kui sa saaksid vabalt valida kõikide maailma muusikute ja ansamblite seast, siis kes võiks sinu pulmas esineda ja millist lugu sa nende esituses kindlasti kuulda tahaks (ei pea nende enda laul olema, võivad coveri teha)?

Küsimus 2: “Millist laulu sa iseenda matusel kuulda sooviks ja miks?”

Küsimus 3: “Leia kolm blogijat ja põhjendades muusikavalikut seosta neid mingisuguse ansambli, plaadi või lauluga ning ulata neile teatepulk edasi.”

2 kommentaari:

Janke ütles ...

Na egas ma kade ei ole: arvesta, et sind on nüüd meemiga tabatud. St. võid rahulikult edasi loopida... ;)

Anonüümne ütles ...

Hea asi iseenesest, oma Pähkli & selle Tuuma yle mõtlemist pole iialgi liiast... aga mulle tunduvad need kysimused pulmast & matusest tõeliselt yleexpluateeritud. Mix mitte valida midagi mitteoficiaalset... elus on mitmeid teisi syndmusi.
ma kysixin: millise muusika saatel soovixite lahutada? sest ka see on oluline ceremoonia! või: mis muusika saatel panexite oma lapsele nime? või milline heli teid parimini magama uinutab? Ning just seda viimast eriti, lugupeetavad hullud, kes öösiti magada ei saa, sh mina!
Trv, K.