pühapäev, 3. mai 2009

Mõõdulint näpus

Hirrrmus tahtmine on majast pooled asjad välja visata ja mööbel seninägematul viisil ümber tõsta. Öeldakse, et inimene, kes pidevalt mööbeldab, ei ole oma eluga rahul, tahab muutusi. Ja kõige lihtsam midagi muuta on vahetada kapi ja laua asukohad... Kuigi see on lihtsalt enesepetmine, sest tegelikult ei muutu ju oluliselt midagi. Selleks hetkeks on lihtsalt midagi uut, teine mulje, värskem olek. Kuni harjumiseni ja mõne kuu pärast algab kõik jälle otsast peale.

Mnjah, ma ei salga, tahan muutusi. Ja käingi mõõdulindiga mööda elamist, kuna see aitab mul lihtsalt olukorraga selleks korraks leppida, sest midagi muud teha ei oska. Selline hädaabi. Et leida natuke parem asjade kooslus, et veel üks aasta siin kuidagi vastu pidada. Et lepitada ennast selle kohaga veel üheks aastaks.

Midagi muud ma hetkel ette võtta ei oska. Kõik need asjad, mida ma tegelikult muuta tahaks, jäävad mu käeulatusest väljapoole. Või ei taju, kuhupoole küünitada. Ja teisest küljest ma ju ka kardan muutusi. Kui ma ikka päris tõsiselt midagi ette võtaks, siis oleks see tundmatusse vette hüppamine, ma lihtsalt kardan. Nii ongi lihtsam tõsta voodi laua asemele ja laud kirstu asemele ja kirst...

1 kommentaar:

Kairi ütles ...

kas sa suvel mõneks ajaks kuhugi maale ka lähed, sinna kaugesse maanurka, kuhu saaks sulle külla tulla mõneks päevaks?