neljapäev, 26. veebruar 2009

Labiilne

Lihtsalt statistika mõttes - jälle hakkab kätte jõudma üleüldine labiilne meeleolu. Või siis õigemini äärmiselt hüplikud emotsioonid. Ülimast rahulolust kõikehõlmavasse kurbusse ja vastupidi. Kas see ongi kohustuslik ennekevadine lainetus või mis? Kuidas saab nii olla, et täiuslikust rahust saab mõne minutiga täiesti lootusetu kaltsu meeleolu? Ilma igasuguse välise tõuketa? Fantastiline! Sinna hulka kuulub veel hootine soov kellelgi (esimesel ettejuhtuval inimesel) nägu täis sõimata, nutta, karjuda. Magada-magada-magada. Igatahes on see käinud mul peal igal talvel, mõnikord juba jaanuari lõpus, vahel veab märtsi algusse. Põhjused on justkui erinevad, aga tegelikult on sellel vist ainult üks põhjus - mina ise. Eks selliseid emotsioone on muul ajal ka, vastu kevadet on need lihtsalt teravamad, kui muidu. Ja sama kiiresti, kui kaltsu meeleolu tuleb, võib ta kaduda, mõnikord sekunditega.

Üks asi, mis sellega praegu paralleelselt kaasas käib, on pidev väike palavik. Midagi nagu viga poleks, ise palavikku ei tunne, ainult kerge jõuetus. Selline jõuetus, mis on mul juba 12 eluaastast saati (temperatuuri 37.2 pole siiski varasematel aastatel olnud). Tahan suve! Suurt ja sooja! Ja enne seda korralikku kevadet, linnulaulu ja kuivade mätastega!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Loogiline - viimased pingutused l6ppeva talve yle elamisex, enne esimeste s88davate rohuliblede ilmumist ning jahiloomade liiqvamax muutumist, ka h6imukaaslased on veel uimased. Varsti, varsti hakkavad k6ik vedeliqd ning mahlad jooxma & saab j2lle v2rsket liha ning noort meest!
Trv, Kaaren

Lendav ütles ...

Nii lootusrikas! Ma juba peaaegu tunnen kevade lõhna... Kuigi kogemus ütleb, et võib minna veel terve kuu, enne kui lumi läheb, rääkimata kuivast mättast.

Mul on siin aeg-ajalt üks kelmikas noormees, kes juba lubas puhuriga lume ära sulatada ja linnud puu otsa laulma ajada. Ja kui ei saa linde, siis kasvõi naabrimehe puu otsa ajada säutsuma. Paljutõotav igatahes.

Metsamoor ütles ...

Kutsu siis ikka rohkem publikut etendust nautima...
Aga säutsud juba teevad hommikuti häält küll. Ootan ka, mitte küll nii raskelt, aga siiski kogu aeg... kevadet ja päikest ja okasmetsalõhna kuumal päeval...