neljapäev, 16. mai 2013

Hommik ei ole õhtust targem

Öötöö on jube. Mõtlesin, et see täitsa tavaline Läti grupp kerib mingi hetk öösel ikka magama ja mul on ... no alguses mõtlesin, naiivitar, et 6 tundi, siis lootsin, et 4, lõpptulemusena ei saanud korraga rohkem kui 20 min hüplikku tööund. Kõik aeg oli vaja neil kempsu vahet käia. Tavaliselt jääb ka kõige kangekaelsemalt üleval istuv koolilaste grupp kella 4 ajal öösel vaikseks, aga ei, seda rõõmu täna polnud, lasid ühes jutis hommikuni välja. Ei, ma ei pea passima nende peldikuskäimisi, aga kui inimesed majas liiguvad, on minu kohus hoida silma peal, et kasvõi näiteks letist möödaminnes midagi ei varastata. Pikutan öörahu ajal diivanil ja ärkan iga krõpsu, ukse avamise, vaikse jutuvada ja naerda röökimise peale üles. Sest ma pean. Ööööööö. Selle kohta võiks ju öelda, et mul on ka öösel tööaeg, ega ma siin magamas ei käi (koristajad ikka armastavad selle üle viriseda), aga kurat võtaks, selle palga juures ma ei tunne, et mu hinnalised unetunnid oleksid kinni makstud. Isegi päevapalgaks on seda nirult, mis siis veel öödest rääkida.

Ja kui kallis naabrinaine mind Enicsisse tööle kutsub (2x10tundi päeval+2x10 tundi öösel ja siis 4 vaba päeva ja ring hakkab otsast, 8-päevane tsükkel), siis arvake ära, kas see üldse kaalumisele tuleb? Ma vihkan öötööd.

5 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Euruupa Liidus on normaalsetes firmades kombeks öötöö eest lisatasu maksta. Mäletan, et ma ise võtsin justnimelt selle lisatasu nimel justneidsamu talumatuid ja jälke öötööpäevi, aga siis olin mõnijagu noorem ja vintskem ka. Öötöö ON vastik ja ma ei tea yhtegi inimest, kes vabatahtlikult öötöötaks. Seda enam, et keskealine inimene omab juba mõnevõrra noorespõlves kogunenud tervisekahjustusi ja võimatus normaalselt magada paneb probleemid plahvatuslikult koostoimima. ("Endast räägid vä?") Selleks, et niigi õrna närvbisysteemiga inimene suudaks taluda lisakoormust, peab ta kindlasti saama kompenseerivat ravi, ka see on omal nahal ära kogetud. Mitte miski ei tule niisama tasuta, iseenesest kätte, nagu paljud arvavad. Raisk.

mustkaaren ütles ...

Tahtsin kommida ka Sinu yht allpoololevat kurba kurbusepostitust. Ebakindlus on yks yrghirm, sellest jagu saada äärmiselt raske, see kasvab läbi kõigist su tunnetest, mütetest ja iseloomuomadustest. Kui ise ei suuda, siis ainus võimalus leida keski, kes avitab. Sulle on palju antud, ja seda ei tohi karta! Sinu sõbrad ja lähedased armastavad sind niikuinii tingimusteta, teiste arvamus aga ei ole absoluutselt tähtis.

Fideelia ütles ...

Hei, minu abikaasa eelistab ainult öötööd! Päriselt.

mustkaaren ütles ...

Hei jah, aga mis tööd mees teeb ka, ja kas teil on paratamatuid päevaseid kohustusi, ntõppimine, mõni teine töö, loomad ja lapsed? Probleemi ei oleks, kui inimene saaks elada vaid endale, paraku on nii muretuid elusid vähe.

notsu ütles ...

Ma töötan kodus, aga samuti kipuvad töötunnid öö peale, täitsa iseenesest. Siis on hea rahulik tööd teha. Magama kl 4-6 (viimasel ajal olen üritanud ikka nelja ajal magama saada), 12-14 üles ja siis on paras aeg kõiki neid asjaajamisi ajada, mille jaoks on vaja lahtiolevaid asutusi või üldse teisi inimesi, järelikult siis ei saa kohe tööle hakata. Ikka kipub tööpäeva algus vajuma õhtul kella kümne peale.