pühapäev, 19. mai 2013

Vahelduseks

Milline meeldiv vaheldus -täiesti ootamatult on tööl äkki puhkus! Kella neljani oli hullumaja, suures laskmisvõistlused, samal ajal noorte laager jne jne. Aga siis läks äkki plats puhtaks ja nüüd ei oota ma hetkel enam kedagi, saan lõpuks kotist kudumise välja võtta (olen seda kuu aega kaasas tassinud ja pole ühtki silma saanud kududa).

See-eest on viimased päevad olnud eriliselt tihedad, varahommikust hilise ööni välja. Uue kuju ettevalmistamist-koorimist redeli otsas - saagimiseks lasen ikka puki püsti panna. Välgutabamuse saanud kask võeti maha ja 4,5m kõrgune känd saab nüüd talusildi väärikaks hoidjaks. Lõuna-Eesti kõige ihaldusväärsema poissmehe 80-ndal juubelil käisin (fotograafi autojuhina)*. Munamäel käisin, Olevil külas. Meremäel käisin, Kunnusel külas. Vastseliina linnuses käisin, Kajal külas ja trummide ööl mängimas. Tammetsõõris sai ka oldud. Mingi hetk varastasin kallima paariks tunniks haiglast ja käisime linnalähedases metsas romantiliselt puuke korjamas ja sääski toitmas. Aitasin joonistada Elistverre minevatele siltidele mitukümmend erinevate loomade siluetti. Lõikasin-kleepisin ja mõtestasin pildi, mis näitas üllatavalt, et tulevik on hulga säravam, rikkalikum ja värvilisem, kui minevik (aitäh, Kudzu!). Tõenäoliselt tegin midagi veel, aga ei mäleta hästi enam. Maja koristamine, akende pesemine, söögi tegemine, rohimine jms see igatahes ei olnud. Raamatuid pole ka kätte võtta jõudnud... Ah jaa, magada õnnestus ka siiski imekombel natuke!

*Tema põllumajandusmasinate muuseum on küll pehmelt öeldes käest ära. Juba väga ammu käest ära. Kõige rohkem on tal rehepeksumasinaid (silma järgi tundus nii) ja enamus neist olid küll veel enam-vähem püsti, aga osa oli ka juba vajunud roostetanud rauahunnikuks - puitosad olid muuseumis oleku aja jooksul sujuvalt hävinud. Veel oli tal tank, mõni traktor ja üllataval kombel ka seljatäis erinevas lagunemisastmes erineva vanusega Moskvitše. Aitasin Estal pisut pildistada - kahe peale saab ikka suurema valiku - panen nendest põnevatest ja samas nukratest koludest pilte ka üles. Ehk isegi homme.

Kommentaare ei ole: