esmaspäev, 26. november 2012

Vastused lugejate küsimustele

Juba mõnda aega on avatud uus rubriik - vastused lugejate küsimustele. Tänan kõiki, kes on mind jälle meeles pidanud ja statistikaosakonda küsmusi saatnud!

Palju kaalub inimpea
Ma ei tea. Arvatavasti sõltub see indiviidi vanusest, soost, elusolemise astmest, näiteks muumia pea võib küll kõvasti kergem olla  ja traditsiooniline kuivatatud pea on kindlasti üpris kerge. Elusas olekus pakuks ehk mõned kilod - võibolla 4-5 kilo täiskasvanul?

Härjapõlvlane oo
Seda on kohe 6 korda küsitud, järelikult on tähtis küsimus. Seetõttu on eriti kurb teatada, et täpset vastust ma ei tea. Tunnen küll mõnda härjapõlvlast, meil siin töö juures kaitsealal elavad Elulemb Aopelg ja Häpi Õnnelemb, aga oo-st pole kahjuks kuulnud...

Ega töö jänes ole
Ei ole jah. Ja kui liiga kiire on, tuleb pikali visata, pisut tukastada ja küll suur kiire mööda läheb! Mõnikord on töö aga hoopis vesirott või mutt - kui ta tähelepanuta jätta, uuristab jalgealuse hõredaks...

Miina Anni - Härma
Miina Anni oli minu vaarema neiupõlvenimi. Aga Härma ta küll ei olnud. Hirsch oli hoopis peale meheleminekut mu kallile vaarisale Danielile (enne nimede ümberkirjutamist vene ja siis tagasi ladina tähestikku oli selle mehe nimi Tannel Irs). Muuseas, Anni oli perekonnanimi.

Paljalt saunas
Seda otsitakse palehigis mu blogist peaaegu igal nädalal. Ja see on kõige arusaamatum otsing. Sest mismoodi seal saunas siis ikka ollakse?! Kasukaga või ballikleidiga ei näe nagu suurt mõtet? Aga sauna te siit ei leia. Siit leiate te ainult näputäie elektrone. Te olete internetis, mitte saunas. Aga sauna kohta, kui te ei tea - saun on eriti hea enda ihu harimiseks ehk teisisõnu pesemiseks. Seda on kõige parem teha alasti. Päriselt.

7 kommentaari:

viidik ütles ...

Aitäh sulle huvitavate ja vaimukate vastuste eest. Mina sain jupi maad targemaks ja naerda ka. Tänan veel korra.

mustkaaren ütles ...

"Anni" vbl vanas kirjaviisis "ani" ehk "hani"vm tol hetkel aktuaalne asjandus. Niimoodi ongi tekkinud kummalised, ilma t2henduseta pere- ja kohanimed, millel on aga yks kindel p6hi - vana eesti keel vana saksa grammatikagae mitmekordse v66rkeelse eddasi-tagasi t6lke (mille t2nap2eva analoog on guuglit6lge) ja yl. Vrdl Kaalep, T6nno jpt.
Mina kysiks Sinult kui auv22rse arstijumala k6rgelseisvalt esindajalt, kuidas parandada kroonilisi liigese... t6besid nt 6lgades. Mul on muid liigeseid ka, aga usutavasti on nende haiguse- ja raviskeem sama.
Kysimused-vasstused olid toredad. Aga inimpea kohta t2psustaks, et konkreetse isendi pea kaal tuleb v2lja selgitada kirurgilisel teel. Muidu t2pseid tulemusi ei saa ja sel juhul on kysimuse esitamine m6ttetu.

Morgie ütles ...

Inimese AJU kaalub 1,3-14 kilo, pea kaal võib rohkem erineda - väidetavalt 5-7 kilo. Sünge, ah?

Aga inimese nahk moodustab umbes 15% kogu keha kaalust ja on keskmiselt 2 ruutmeetrit suur (täiskasvanul)

Lendav ütles ...

See tähendab, et mul on natuke üle 10 kilo nahka! Ja mis siis kontide osakaal on? Ja lihaste? Ja rasva? Aga kõõlused...?

Lendav ütles ...

Kui kõigi ihuosade ligikaudsed kaalu protsendid kokku liita, kas siis tulemus oleks ikka 100%?

2 ruutmeetrit nahka... Aga kui palju kitsel on? Minu meelest on kitsel küll vähem, vähemalt trummikõlblikku nahka.

Morgie ütles ...

Noh, naha selline mass on ikka koos nahaaluse rasvkoega, mis on nahaga tihedalt seotud.
Igas muus mõttes aga jah, arvuta kuidas tahes, osadest kokku saad sa oma koostehulgaks ikka kõvasti üle 100%
Teadus!

Morgie ütles ...

Kits on väiksem kui inimene, a kui mitte-trummikõlbulik juurde arvata, ju tuleb see pind ka ikka päris suur.