reede, 18. mai 2012

Ma olen nii väsinud, et süda on paha. Ja ma ei taha tööl olla. Üldse. Aga kui ma mõtlen, et teistes töökohtades käiakse kõik argipäevad jutti, mitte üle kolme päeva, nagu mina, siis... Siis ma tahaksin olla hoopis imik, kellel ei ole mingeid kohustusi ja vastutust ja keegi teine teeb kõik minu eest ära. Ja ma ei tea kuupäevadest ega kellaaegadest midagi. Ja sellest, et on mingi ogar kohustus käia regulaarselt tööl, poleks õrna aimugi.

Tegelikult tahaksin ma jälle puhkust. See nädal kevadel oli ikka häbemata vähe. Tahaksin vahetevahel mitu ööd jutti magada. Tahaksin teha neid asju, mida hing ihkab, mitte seda, mida ülemus käsib. Tahaksin ametlikku lõunapausi (tegelikult ma saan küll selle, kui ma küsin, aga täna ei olnud aega küsida ja ma olen siin letis juba 14 tundi jutti ja söönud ühe kiirsupi, mis tundub millegipärast ütlemata hale).

Tahan koju. Ja siis kodus oma tuba, mis ei oleks läbikäidav, nii et ma rahulikult magada saaksin.

Peale selle tahaksin ma rahaga paremini läbi saada. Mul on sellega mingi kamm. Nii palju ebaterveid uskumusi olen oma lühikese elu jooksul kokku korjanud, et see läheneb juba mingit serva pidi patoloogiale. Kas keegi teab mõnda raha-terapeuti? Odavamat? Soovitav oleks, et ta mitte ei võtaks, vaid annaks? Ah? Ei tea? Mina ka mitte. Eks siis tuleb ikka ise kuidagi endaga hakkama saada.

---

Käisin täna veel töölt läbi, ühe grupiga viburajal sääski söötmas. No mul oli ikka eile lihtne päev, tänasel letis olijal on põrgu. Esimese asjana soovis korraga sisse kolida 100 inimest (erinevatest gruppidest - laskjad, rattasõitjad, matkajad...) ja siis ütles kohe arvuti üles. Vist nüüd lõplikult. Paabel!, ütles Oskar, kui linnake selja taha jäi... (vaba mälestus Lindgreni "Hulkur Rasmusest")

5 kommentaari:

yrt ütles ...

Rahaekspert ma kahjuks ei ole, aga tööajaekspert natuke küll. Kui Su tööpäev on 14 tundi pikk, siis selle sisse peab täitsa ametlikult mahutama 2 x 30 minutit pausi, mille jooksul saad söömas käia või puhata. Meil on siin EV-s töölepinguseadus, mis kohustab hiljemalt iga 6 tunni tagant 30 minutit pausi tegema ja kui Su tööandja seda ei korralda, siis ta rikub seadust. Eestis on kahjuks samalaadne seaduserikkumine suht tavapärane, õnneks kestab see mitte kauem kui tööinspektsiooni esimese visiidini.
Sorry, jube närvi ajavad sellised tööandjad. Ära lase endale liiga teha!

Lendav ütles ...

24 tundi on see tööaeg. Vist ei tohiks olla, aga mitte keegi ei taha lühemaid vahetusi teha. Mina ka mitte. Aga pausi tahaks ikka...

Lendav ütles ...

Ja tööandjad annavad hea meelega pausi-võimaluse, valvavad ise letti, kui ma ainult küsida oskan. Aga alati ei tule meelde, eriti kui on väga tihe päev. Siis saan alles õhtul aru, kui peale minu majas enam töötajaid pole, et midagi on mäda...

Bianka ütles ...

Et aasta aega raha jaguks, selleks olen alati kasutanud seda iidset nippi, et kui kevadel esimest korda kägu kuulen, siis peab talle vastuseks rahakotis münte kõlistama. Mind on siiani aidanud :D. Kui näteks aias müttan ja kogemata rahakotti ligi pole, siis lippan kähku tuppa, toon rahakoti (rõhutan veelkord, müntidega) ja ootan (kasvõi õhtuni) kui kägu uuesti kukkuma hakkab. Ja töölkäimist pole siiski igaks juhuks ka katki jätnud :D

Morgie ütles ...

Same old shit, vabandust.
Milleks see raha üldse välja mõeldi...