reede, 3. veebruar 2012

Miinus palju

Ilm on just nii külm, et lapsed jäid koolist rõõmuga koju. Ükskõik, mida ma oma korterist muidu ka ei arva, aga külmal ajal pole virisemiseks mingit põhjust. Vesi kinni ei külmu, solk ka mitte (sest see liigub ämbrites ja kondimootoriga), ahi ja pliit on head. Isegi toppimata ja kleepimata aknad ei anna põhjust paanikaks. Põrand on muidugi jahe, eriti välisseinte läheduses, aga selle vastu aitavad villased sokid ja tuhvlid. Veel parem on ronida voodisse (lugema, kuduma, unistama jne) ja kerida jalad teki sisse. Peaaegu paradiis. Alla +17 kraadi pole toas veel läinud.

Jah, eksole, vaatame mis ma siis ütlen, kui suured külmad möödas... Siis ma hakkan seda pimedat, kitsast, arulageda planeeringuga pesa jälle vaikselt vihkama.

---

Hommikul, kui päiksetõusu ajal tööle tulin, näitas kodutermomeeter -34 kraadi. Võibolla valetas. Elektroonika on kahtlane. Ilm.ee ütles siin tööl olevat kõigest -31 kraadi - Elva ilma mõõdetakse siinsamas lasketiirus. Igatahes nina jäi pähe.

Eks näis mis homme hommikul on, kuidas koju jõuan - jääkildudena või ühes tükis?

---

Ei jõua ära kiita villast sõba, seda võiks lausa elupäästjaks nimetada. Tikandid ja narmad on puhta puudu veel, aga sooja hoiab sellegipoolest suurepäraselt. Sobib välisriiete peale mässida, sobib ruumis sees ümber võtta. Ega vanarahvas loll ei olnud. Soovitan!

---

Asjakohane viide:
http://kohalik.wordpress.com/2012/02/03/kahekumne-esimene/