teisipäev, 6. september 2011

Tasuta lõunaid...

...ei olevat.

Ikka tööl, toimetan siin vaikselt laua taga, kui üle leti ulatatakse ilma arusaadavate täiendavate selgitusteta suur kimp kollaseid roose. Algul on rõõmus jahmatus, aga siis hakkab vaikselt ussitama kahtlus - miks? Minu jaoks on see ju täiesti võõras inimene, kes meil siin lihtsalt ööbib, kuna on koolimaja remontimas. Mida ta saada tahab? Ja kas mul on vaja hakata ennast kaitsma? Ja kuhu jääb niiviisi rõõm kingitud lilledest?

See mees, kes vähja kinkis, on siitkandist läinud. Nüüd siis roosid...

---

Kild, mõni minut peale minu tasuta lõunate lõigukest ilmutas Suur Jalutuskäik samateemalise postituse! Kriitiline mass või kuidas seda nimetatigi?

---

Tüüp ilmus hommikul välja, korraliku pohmakaga, ostis siit tassi kohvi, et siis tööle roomata. Ju vist oli eile lillede ostmise ajal juba purjus ja lillede kinkimine oli lihtsalt spontaanne liigutus? Ma igaks juhuks ei hakanud üle küsima. Ma olen selleks liiga unine ja mõtlemis- ning reaktsioonikiirust vähevõitu.

2 kommentaari:

Sol ütles ...

Lillede, pisikingituste, komplimentide ja tähelepanu saamine vastassoo poolt on naise elu täiesti loomulik osa. Selle pärast ei pea põdema, vaid seda tuleb nautida.

Seekord ilma naljata - meeste tähelepanuavaldused kõikvõimalikul kujul käivad leti taga töötava naise töö juurde. Kõik klienditeenindajatena töötavad naised kogevad sedasorti tähelepanuavaldusi ja nende vanus, väljanägemine või perekonnaseis ei mängi sealjuures olulist rolli.
Muidugi on vahe sees, kas naine asub leti taga mõnes yang-energiast laetud paigas nagu õlleputka, bensiinijaam, paadilaenutus vms. või on kassapidaja mõnes supermarketis,kus väsinud koduperenaised oma toidulaadungeid vinnavad. Aga omad austajad on neil kõigil, ka kõige eakamatel ja soliidsematel Selveri kassapidajatel.
Minu praegune töö kahjuks tähendab, et 99% on mu klientideks nutvad naised. Aga ma olen töötanud poes, õllekas, restoranis, baaris ja majutusasutuses. Ja saanud lugematuid lillekimpe, kõige eriskummalisemaid kingitusi ja kõige veidramaid austajaid.
Meestele ilmselt meeldivad naised leti taga, sest nad teavad, et nood on kohustatud naeratama, nende soove täitma ja viisakad olema igal juhul.
Ära põe nii palju. Sa saad selle eest palka, et need lilled ja kingitused välja kannatad.

Sol ütles ...

Ja päris kindlasti ei kohusta need kingid sind mitte kui millekski.