reede, 25. veebruar 2011

Helesinine silmapiir

Naiseks olemine on mõnikord vaevarikas. Kõrvalt näen, et meheks oleminegi ei pruugi kerge olla. Inimene olla ei ole millegipärast üldse kerge.

Vahetevahel ei taha midagi muud, kui lihtsalt rahu... Ei mingeid intriige, tõmblemisi, muresid, närveerimisi, suuri tegusid... Lihtsalt vaikselt elada oma elu ja tunda rahuldust rutiinist. Samas - kui see ihaldusväärne stabiilne ja rahulik elu käes on, hakkab see tasapisi hulluks ajama ja hädapärast on vaja midagi, mis vetikatesse kasvava elu konnatiigi põhjalikult läbi loksutaks.

Tahan seda, mida mul parasjagu pole. Saan selle kätte - ja hakkan jahtima uusi helesiniseid unistusi... Lõputu jaht. Praegu mõtlen, et mu unistused on üsna väikseks ja lihtsaks kahanenud, et palju polegi vaja... Õhtuti kallima kaissu magama minna, seinad ümber, katus pea kohal, kõht täis... Mida veel? Kõik muu tuleb ju iseenesest. Raamatukogud ei kao meie maalt veel niipea, trummi asemel võin klõbistada ka puuhalge või plekktaldrikuid, kui olemasolevate trummidega midagi juhtuma peaks, pabereid ja pliiatseid joonistamiseks jaksan ju ikka osta... Aga kas see on nii lihtne? Praegu ma olen üksi ja tahaks olla koos. Täpselt 7 aastat tagasi oli aeg, kui kolisin lahku ja koosolemine oli jube piin... Kõik muutub. Kui ma soovitava kätte saan, kas ma siis oskan selle üle ka õnnelik olla?

Eks elu näitab.

4 kommentaari:

Kudzu ütles ...

Aga näed, Sul on olemas eesmärgid, mida veel hiljuti ei paistnud! Seegi juba on suur samm edasi!

Lendav ütles ...

Eesmärke, on jah, kohe robinal tulnud. Eks nad olid ka enne olemas, aga ma millegipärast kippusin arvama, et ma ei vääri neid.

Lisaks on täiesti käegakatsutav eesmärk saada umbes lähema aasta jooksul täiskohaga tööle. Senikaua olen asendaja.

Oma katus pea kohal on väga ebamäärane eesmärk, sest mul pole õrna aimugi, kuidas seda saavutada. Senikaua lepin ka lihtsalt enam-vähemgi soojapidava osmikuga.

Eesmärk jagada elu armsa inimesega on ka hetkel üsna ennustamatu tulevikuga, aga siiski küllaltki lootusrikas. Kiiret pole kuhugi. Suund on olemas.

Kudzu ütles ...

Seda on hea teada!

kaaren ütles ...

Nohh.
Yhte jõkke ei saa iial 2x astuda.
Suhtesse astuda ei saa iial 2x.
Su eilane & tänane suhe on tõesti erinevad. Unusta hirmud, naudi. Rohkem zeni, me mõlemad hindame seda ainet:)