pühapäev, 26. aprill 2009

Kodu

Täna oli selle kevade esimene päev, kus ma jälle tundsin, et see, kus ma elan, ei ole mu kodu. Ilmad lähevad heaks ja ma tunnen, et mind ei seo selle kohaga siin õieti miski. Kodutu tunne. Talv on kuidagi üle elatud, siin on olnud soe ja katus pea kohal. Aga nüüd hakkavad muutuma tähtsaks need asjad, mida siin pole.Üleval ateljeetoas polnud tundel veel viga, aga all korteris tulid järjest meelde kõik mõttetusetunded. Ainus koht, kus olen ennast kodus tundnud (seda küll ainult soojal suvel, talvel oleks tunne vist hoopis teine), on Siksäläs. Millega on ka omamoodi segased lood. Ma ei kujuta ette, kuidas ma seal päriselt elada saaks... Aastaringselt elamise võimalust seal pole ja tegelikult oleks talvel vist tapvalt üksildane.

Pidetu, igavesti võõra inimese tunne. Kus on see koht, kus hing rahu saaks? Käin mööda metsi ja maid ja ei leia pidepunkti. Imekaunid võõrad kohad, kus ma olen ainult läbirandaja...

Ma tahan koju! Kus iganes see siis ka poleks... Juba 13 aastat tahan koju. Kõigist kümnest üürikast olen koju tahtnud. Ja see igatsetav ei ole enam vanematekodu. Kodutu olen.

Lõpmata igatsus.

4 kommentaari:

kaaren ütles ...

Kas sul siiski on olemas mingi l6hn, valgus, puu, mis sinus 2kki tekitab hetkex tunde: jah, ma olen kodus!?
Mind tabavad vahest sellised hetked eelpool mainitud teatud liiki esemete-keskkonnaosakeste abil - tekib 2kki selline hea, turvaline, kindel seisund, mida n8 tavatingimustes ei teki. T2ieti muinasjutuline! 6ppisin selle selgex unen2gudest.

Lendav ütles ...

Ikka on. Aga kui seda kodutunnet pole mõnda aega kogenud või on muid ebasoodsaid asjaolusid, tuleb tusk peale. Ja kui seda pole tükk aega olnud, on see tunne eriti ehmatav. Äkki, nagu kaikaga pähe.

Nüüd olen saanud kokku jälle inimesega, kes seda kodutunnet mu jaoks esindab ja suurem masendus on möödas. Selleks korraks.

Lendav ütles ...

Unenägudes olen ma igavene rändaja, seda tunnet, et kusagil on hea, soe ja rahulik, kodutunne, on ikka haruharva. Mina liigitan need imeunenägudeks.

Metsamoor ütles ...

Kunagi hõljusin isegi mitme paiga vahel ja see "päris oma" oli olemata... Nüüd olen leidnud ja see saab kaos olema, kui oma tarest loobuma peaksin....