esmaspäev, 27. aprill 2015

Päikseline õu


Pisut naivistlik
Joonistasin värvipliiatsitega ühe õue, mitme foto järgi kokku. Ega ma tegelikult ei tea, milline see maja on... Aga tellija paistis pilti kätte saades õnnelik olevat, ju siis sobis. Formaat A3.

Ja siis sain ammu ootel olnud kangast kleidi valmis. Kleiti pole seljas veel pildistatud, aga vaadake, kui ilus kangas!
Roosiline
Lagle õmbleb omale lõpukostüümi. Elektrisinist. Loodan, et tal selle kõrvalt ikka natuke aega jääb viimaseid koolitöid ja eksameid ka teha... Ja kusagilt tuleb sellele hiidjalakesele kingad ka leida. Sobivas toonis, võimalikult madalad ja ma ei teagi, mis nõudmised tal veel kõik olidki... Mugavad pidid ka veel olema. See on vist kõige keerulisem nõue. Aga sellega ilumaraton ka õnneks piirdub. Ei geelküüsi ega kunstripsmeid siin majas ei taheta.

24 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ilus helge õu, säravalt kevadine pilt minu meelest.
Kangas on uhke - paluks siis kleidist fotot ka kunagi. Ja Lagle lõpukostüümist:)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

majakene mäel, küll tuultele valla aga see-eest kõrgemal teistest. on tõesti kevadine ja helge :) aga kangas on super, et jah kui kleiti ka veel näeks :) laps, kes endale ise lõpukostüümi teen on tubli laps ja no kingadeta ei saa kuidagi :)

Anonüümne ütles ...

Helge on just see õige sõna selle pildi jaoks :) Tõesti kaunis pilt.

PS! Kasutan siinset ruumi ja tänan Sind veelkord hobuste eest, emale väga väga meeldisid :)

Morgie ütles ...

Nummi pildike.
Kui hiidjalakesele baleriinad sobiksid, siis Sportsdirectis leidub neid hulgim suht normaalse hinnaga, isegi 4 euriga. Aga baleriinad pole kingad vaid pigem tänavasussid.
Ooda ma saadan sulle iimeili.

mustkaaren ütles ...

Soe suvepäevake on pildil.
Minge tartulinna trippama. Elva saapapoodides on kingavalik nagu õndsa papa Brezhnevi ajal. Tartus on mitu norm noortepärast kaltsukat ka, kus on isegi norm saapaid... 40 ja allapoole. Eeldan, et ei taheta balleriinasusse ega klubilinnukingi, vaid midagi mugavat ja alternatiivset.
Tublid õmblejad olete. Rahvas nõuab roosidega kleidi pilti! :)

notsu ütles ...

Puiestee tänava kaltsukas (selles paviljonis, mis jääb Roosi ja Mäe vahele) olin mina viimati hädas sellega, et kõik kinganumbrid olid kangesti suured (mul endal on 37-38) ja see on üks päris odav ja tore kaltsukas. Muidu on mul viimasel ajal kahtlaselt suur osa riideid sealt pärit, üks suurepärane üheeurone mantel näiteks ja üks suurepärane üheeurone väike must kleit.

Lendav ütles ...

Jaa, väga tore meeldetuletus. AlGustiga oleme seal kunagi käinud, oli hea koht jah.
Laupäeval tuleme hiidjalakesega Tartu kaubandusvõrku kammima :)

karikate emand ütles ...

Jaa, nii rõõmsad värvid pildil!
Ja kangas mulle ka VÄGA meeldib!

notsu ütles ...

Mis suuruses su laps muidu on, kui mul peaks nt endale väikseksjäänud riideid üle olema, või ei oleks tal sellise asja vastu huvi, sest noorte teine maitse jne?

Lendav ütles ...

Ma ei teagi täpselt, mis ta suurus on. Äkki mingi 40 või 38? Ma ise olen 42 üldiselt ja tema on pisut kitsam, aga see-eest mõni sentimeeter pikem. Riideid võib ikka pakkuda, kaubandusvõrgust on raske sobivaid taskukohaseid asju leida. Ta on mul sihuke konservatiivne, väga edevaid ja paljastavaid asju ei armasta.

Kui on midagi pakkuda, anna teada, lepime kokku ja tuleme hea meelega vaatama.

Kingad saime lõpuks Sepa turust. Meestekad, paeltega. Kõik madalad naistekingad olid kas väiksed, koledad, värvi poolest sobimatud, ebamugavad või lihtsalt pensionäri-kalossi lõikega. Kinganumbritega sai ka nalja, osad 42 naiste kingad olid väiksed, aga ära ostsime 40 meestekad, täitsa parajad.

Lendav ütles ...

Värvidest ka - kui mina kannan vist peaaegu igat värvi riideid, siis Lagle on ka selles suhtes valiv, nagu teismelisele kohane. Eelistatud on sinised toonid, mida puhtamad, seda parem. Roheline on ka kõlblik. Kõne alla võivad tulla veel hall, beež, pruun ja must. Aga näiteks roosa ja oranž ja punane ei lähe mitte, läikivad ja sätendavad asjad võivad küll ilusad olla, aga selga neid ei panda. Kollane on ta vana lemmikvärv, see võib väikestes kogustes isegi olla. Nii me siis käime - sinine Lagle ja punane mina. Näiteks.

Riidelõiked ei tohi olla liiga kaasaegsed - madal püksivärvel ei klapi ja nabasärk ei kõlba mitte. Otsi siis sihukesele kehakatteid...

notsu ütles ...

lilla samet on siis vist liiga läikiv, ma oletan? (on üks lühike helelilla sametkleit, mille ma materjali pärast ostsin ja siis sain aru, et mul on selle jaoks liiga suured tissid. selline vabalt langev 1920.A lõige, mille puhul on vaja teismelise kehaehitust).

Lendav ütles ...

Mine sa tea. Ega mina selle tüdruku pähe ei näe, selgesõnaliselt on ta keeldunud roosadest pitsilistest asjadest. Aga tasapisi on toimumas muutused - kui eelmisel suvel ei tahetud kleitidest-seelikutest kuuldagi, siis nüüd oleks lõpuriieteks juba kleidiga ka nõus olnud ja ühe suveseeliku ostis vabatahtlikult täitsa ise.

Nii et võiks proovida.

notsu ütles ...

pean vist kapis põhjalikuma inventuuri tegema, äkki leiab veel üht-teist mittepunast, mis võiks loosi minna.

Lendav ütles ...

Punaseid asju kannan mina. Aga kui need on kellelegi juba väikseks jäänud, ega siis vist mulle ka lähe :)

Kuigi jah, mul on mitut sorti sõbrannasid. Üks kõhnus koledasti, sain hulga tema garderoobi omale. Ja teiselt saan riideid, kui ta neist välja kasvab. Täpselt keskmine olen :)

notsu ütles ...

mul on mitu kohta, kust riided väikseks jäid: rinnast, kui rinnaümbermõõt kasvas kunagise 92 pealt 96 või rohkema peale.

Ja puusad-reied. pmst olen ma praegu õlgadest 36, rinnaümbermõõdu poolest 40, puusast 40 või 42, olenevalt riidest.

väikseksjäänud sinised asjad on kahjuks enamasti nii vanast ajast, et ei ole enam väga presentaablid. on üks ilus rinnast väikseksjäänud sinine trikotaažkleit, aga selle pind on topiliseks muutunud, nii et nüüd passib vist ainult kodukleidiks.

Lendav ütles ...

Kui sobiks, me tuleks millalgi vaatama. Ega need riided ei olegi nii hirmus olulised, lihtsalt tore oleks ükskord silmast silma ka näha. Riided on hea ettekääne :)

Mulle saab kirjutada: anni.irs@gmail.com
või helistada 5531326
või saadad oma kontaktid?

notsu ütles ...

näiteks saltatrix ät solo ee (tee sellega vajalikud teisendused ja peaks töötama). Mul on praegu küll veel hirmus segadus ja ei ole jõudnud oma kappi läbi tustida. Aga muidu, kui ma Tartus olen, olen suurem osa ajast kodus, ma ju töötan siin. Väljas käin peamiselt tantsutrenni jaoks, see juhtub õhtul nii poole kuuest üheksani, aga mitte iga õhtu. ja Tartust ära olen peamiselt esmaspäeval-teisipäeval - aga samuti mitte iga nädal. nt tuleva nädala alguses ei ole mul plaanis kuhugi minna.

notsu ütles ...

leidsin vahepeal kappi tustides paar täitsa uskumatut riideesest, mis aga esialgsele spetsifikatsioonile peaks vastama: 1 eresinine ja täitsa terve bleiser, 1990.-te aastate stiilis. kahjuks mingi akrüül vms materjal. meie trupi kunstnik ostis selle kunagi kaltsukast, sest ta tahtis mingi kostüümi jaoks selle nööpe, aga jakk ise jäi seisma. ma olen seda ainult korra ühel stiilipeol kandnud.

ja 1 beež meestejope, mulle veidi suur - ostsin selle kunagi A.le, sest tundus kvaliteetne materjal, aga A. leidis, et see on tema jaoks liiga vähe kehasse töödeldud. siis kandsin natuke ise, aga beež ei ole tglt minu värv ja meestejopede jaoks on mul vale kehaehitus nagunii.

vähem karakteerseid esemeid on ka.

on ka üks väga ilus punane kleit, aga mulle väike, tahab ilmselt just umbes 92 cm rinnaümbermõõtu, sest sellises mõõdus mulle ta kunagi õmmeldi.

Lendav ütles ...

See kõlab hästi! Aga ma vaatan üle, milline õhtupoolik meile sobiks ja võtan kontakti!

notsu ütles ...

selle nd reedel-laupäeval peaks mul suht palju aega olema. igaks juhuks panen selle info siia, sest mu meiliserver on vahepeal näkku pannud ja ma saan kirju 12-24.tunnise hilinemisega.

Lendav ütles ...

Aga äkki võtaks siis laupäeva? Päeval tahan ma saagimas käia, kui ilm vähegi lubab (ja ilmateade on täitsa lubav), aga õhtupoole oleksin tuleja. Kuhu täpselt ja mis kellaajast Sa meid vastu võtaksid?

Kui Sa siia ei taha kirjutada, siis võid helistada või mulle meilile saata - panin oma kontaktid mõni kommentaar ülevalpool kirja.

notsu ütles ...

ma arvan, et siis, kui sul hakkab "õhtupoole", siis minu jaoks ongi selline normaalne päevane aeg, mil ma juba suudan inimestega suhelda. Millalgi nelja-viie paiku näiteks (siis jõuab ka seitsmesele kirjandusviktoriinile Arhiivis).

notsu ütles ...

kui see liiga vara ei ole? hakkasin mõtlema, et järsku tähendab "päevane aeg" valget aega no ja see lõppeb alles üheksa-kümne paiku. pmst võib ka siis.