neljapäev, 2. aprill 2015

Lapsed on andekad

Tundmatu autori konn 
Tartumaa lasteraamatupäev kohalikus raamatukogus. Kõige muu hulgas on ette nähtud ka väike töötuba.

Laon oma näidised ja materjalid välja, räägin kahe sõnaga, mida teha (st. teha võib kõike) ja töö läheb lahti. Mõni hakkab ikkagi püüdlikult näidist kopeerima (eriti kummaline oli sellist käitumist mõne õpetaja* puhul vaadata), mõni ohkab kergendatult ja hakkab naeratades kleepse sobitama, kui saab aru, et EI PEA roosast nurgast mõmmikut tegema. Poisid võtavad sinised nurgad. Kuidas neid hambaid tegema peakski? Võta valge paber ja käärid... Ei, ma tahan musti hambaid teha! Ja nii nad siis kahekesi kõrvuti lõiguvad ja kleebivad, sinised molud, kandiliste mustade hammastega, punased lumehelbekesed silmadeks, värvilised tutid kuklas ja ise nimetavad neid Käsna Kalledeks :)

Foto sain kahjuks ainult ühest iludusest, mida tütarlaps pikalt ja põhjalikult nokitses. Teised muidugi jõudsid tema tööd mitmes variandis kopeerida. Nagu ikka.

Kokkuvõttes valmis väga ilus värviline ja lõbus saak, enamus lapsi püüdsid ikka omamoodi ja teistest erinevat järjehoidjat teha :) 70 toorikust jäi järele ainult 10, nii et tulemuslik kolmveerandtund :)

Nüüd jälle tööle
ja siis joonistama.

*Üks õpetaja tuli mu käest küsima, kust on kõige mõttekam efektpabereid osta (ütlesin, et need on kohalikust raamatupoest pärit) ja siis küsis, kellena ma töötan. Vastasin ausalt, et koristajana. Jäi õige imestanult mind silmitsema. Siis lisasin, et mitte ainult ei korista, saen, joonistan, maalin ikka ka, lausa koolis olen seda õppinud...

3 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

lapsed ON andekad :) aga viimse lõigu peale naerisn mõnuga :D

MUHEDIK ütles ...

Lapsed on tõesti üliandekad. Kui juba päris pisikesele inimesele värvid ja pintslid kätte anda, tulevad sealt siirast rõõmust sellised maalid, mida võiksid ka päriskunstnikud kadestada.

Viimane lõik on üle hulga aja parim, mida olen lugenud :D

Lendav ütles ...

Jajah, eks mul oli endal ka naljakas. Küllap oodati vastuseks, et ringijuht või õpetaja, mitte koristaja :) Tädil oli sihuke nägu peas, nagu oleks kutsutud filosoofialoengut pidama... õuest kojamees Vova, luud näpus.