laupäev, 15. märts 2014

Kuldne märts

Mul oli õnn käia enne, kui ilm jälle ära keeras, lausa 4 hommikut järjest metsas. Paaril korral oli fotokas ka kaasas Illil ja Puhja taga. Mõnel pildil on tume jutt keset kaadrit - aparaadi sees nihkus mingi tolmutera valesse kohta. Õnneks taipasin varsti fotokat pisut koputada ja sain sodi kaadrist välja. Ärge siis nurisege mõne uduse pleki pärast.
Paarkümmend sentimeetrit jääd jalge all, aga kõhe ikka...



Sellisel luhal lendlevadki kevade esimesed liblikad.

Vikerkaart näete?





Džungel

Põimuvad

Naalduvad

Heavaimu kivi





Parem kivi juurte vahel, kui...  tuvi katusel?
Väga ilus on olnud. Väga. See ilu lõppes reede õhtul sellega, et ma maadlesin naabrinaise pesumasinaga, mis ei tahtnud tsentrifuugust vett välja pumbata. Pidin lapiga urgitsema. Kuna pesu oli küllalt palju olnud, siis sai trumli kõrvalt päris mitu liitrit vett. Pealegi olin otsustanud esimesed mõned vähemustad asjad niisama kuumast veest läbi lasta ja kui neid masinast välja tõstsin ja suuremat vett käsitsi välja väänasin, tulid kätele lõpuks villid :( . Oeh. Ma olen sellest lõpmata pesujamast tüdinud. Eks mulle on ju ikka pakutud, et võta oma pesu kaasa ja viska masinasse, joome niikaua teed ja lobiseme, aga kujutate ette, kui ma tulengi umbes 5 masinatäiega? Sellega läheb ju terve päev. Väga pikk päev. Aga kodus, isegi selle pooletoobise masinaga, millest tuleb käsitsi vett välja väänata (mingi toru on vist umbes), kulub sama pesukogusega ehk kõigest 3 tundi. Mis sest, et pärast on käed villis ja ise nii väsinud, et süda paha. Kuidas seda olukorda parandada, ma ei tea. ...  Ja siis ma ärkasin hommikul ja vandusin, sest olin osa pesu välja riputanud ning see oli nüüd sujuvalt lörtsiga kaetud. Oeh (jälle).

Tulin tööle, mitte letti, vaid massaaže tegema. Letti pidin tulema alles õhtust. Aga keset päeva nihestas meie uus tüdruk siin tööl jala ära, läks traumapunkti ja sai kipsi... Korraks tuli haiget asendama proua ülemus, aga kaua ta siin ei olnud, tulin siis ise õhtul varem tööle. Üks inimene on puhkusel, me oleme proua I.-ga justkui kahekesi järele jäänud ja peaksime alates tänasest 10 ööpäeva ära katma, kuni puhkus lõpeb. Siniselt lehelt tuleb tütarlast vähemalt 2 nädalat tagasi oodata. Proua ülemus lubas väga pika hambaga ka ennast aeg-ajalt päevaks letti panna, aga sellest ei piisa. Graafiku ümber tegemine anti mulle, aga ma näen, et see ei ole antud tingimustel võimalik, see tähendab, et ma peaksin umbes 5 ööd jutti tööl olema, siis saaksin ühe päeva heal juhul puhata ja töötaksin jälle 5-6 ööd (või päeva)*. Ma hakkan sellest jamast ka ära väsima, kuigi see ei peaks üldse minu mure olema, kust siia asendajaid võetakse.

Hea, et eelmisel nädalal nii mitu korda metsa sain. Midagigi rõõmustavat. Esimene kirju liblikas ja. See on ka hea, et massaažikliente järjest juurde tuleb. Väike lootus on, et saan kunagi ehk sellest administraatori-jamast päriselt loobuda.

*Vahetus ei ole mitte 8, vaid 12 tundi.

5 kommentaari:

Hundi ulg ütles ...

Tööl käimine pole muidugi lõbu. Kuid selline tööl käimine on juba vaev. Kahju.

mustkaaren ütles ...

Minu masinasse mahub mitte 2 ega 3, vaid 8 kilo pesu. See on samapalju, kui väikese pere terve nädala seljariidevaru miinus joped, voodipesu, kardinad, tekid ja vaibad.
Soovin Sulle palju kirjusid liblikaid, siis saad adminnimisest rutem lahti.

Morgie ütles ...

Ilus Eestimaa.
Mis see teie palk seal neto on, kui küsida tohib?

Lendav ütles ...

Kumb see neto ja kumb see bruto oli? 460 ja maksud maha, mina saan ligi 380 kätte. Ma nüüd ei tea, kas see oli mingi salastatud inf, mida ma siin vabalt jagan...

Morgie ütles ...

Neto on see, mis kätte saad. Einoh. Tegelt pole üldse raske sellest natukene kõrgema palgaga töökohta leida, kus sul pole öövahetusi või on nädalavahetused vabad või...

Vaata muuseume ka, muuseumides on töö meeldiv ja sellest summast vähem nüüd küll ei saa.