pühapäev, 23. märts 2014

Terror

Tööarvuti on segi läinud. Loobib enam-vähem iga lehekülje juurde, mis ma avan, mingeid lollakaid reklaame (ainult riigiasutuste lehed on puhtad ja bloggeri töökeskkond ja gmail veel ka). Iga kord, kui mõnd blogi lugema lähen või ilmateadet uurin või lihtsalt meie asutuse kodulehte külastan, tuleb tonnide viisi segajaid sulgeda. Mõnikord kargab uue lehe avamisel ette lisaks mõni segaja, mis kinni ei taha minna, pakub võite ja kaalualandust ja vahel avaneb suvaline mängukeskkond või mis iganes. Kõige jäledam on "kaalualanduse püha graal", mis avaneb tavalisel väikse bännerina minu soovitud lehe nurgas ja sisaldab pilti ilgest teost, mis näeb välja nagu tulnuka aju. Kui ma seda veel mõned korrad peaksin nägema, kaob igasugune söögiisu igaveseks ja kaal kukub kolinal olematusse, mis sest, et ma oma kaaluga muidu rahul olen.

See jama algas tasahilju paar-kolm nädalat tagasi, algul viskas mõnikord harva mingeid lisanurki lehtede juurde. Nüüd pidevalt ja ühe uue lehekülje avamisel tuleb teinekord 5 rämpsu sulgeda (ja mõni ei lähe ristist kinni, vaid viskab uue suure lehe võiduteatega ja mängu veel lisaks ning lõpuks leian, et maksu-ja tolliamet teatab eraldi aknas, et mingi leht, mida ma külastadagi pole tahtnud, on seaduserikkumise tõttu suletud jne jne...). Ma arvan, et viga on arvutis, ma pole sihukest sitaloopimist kusagil mujal veel näinud. Aga mina ei ole muidugi mingi arvaja. Kui ma oskaks, paneks selle sodikorjamise kinni. Aga ma ei oska. Ja mul pole ka selleks volitusi. Kusagil müstilistes kaugustes on keegi, kes peaks teoreetiliselt seda masinat siin hooldama, aga ma pole teda veel näinud.

Võibolla on see siin meelega, et töötajad töö ajal mööda internetti ei hulguks, vaid rohkem tööd teeks? Aga sel juhul võiks vähemalt asutuse koduleht ikka puhas olla... Ja aeg-ajalt kuulub netist info otsimine lausa meie tööülesannete hulka.

4 kommentaari:

Morgie ütles ...

Teil on mõni troojalane sees ja vajate putukatõrjet arvutisse. Või siis IT-isikut.
Tähendab, keegi on porri külastanud või klõpsanud mõnda kahtlast linki, mille kohal lubatakse sulle palju raha ja mille all vilguvad paljad tissid.

Iseenesest, kui kasutate IE (Internet Explorer) veebilehitsejat, siis aitab see lehekülg: http://www.f-secure.com/en/web/home_global/online-scanner

Morgie ütles ...

Spybot teeb ka hästi troojalastest puhtaks arvuti: http://spybot-search-destroy.en.softonic.com/download
Aga selle jaoks peavad sul arvutis adminniõigused olema. Kasutamisel lihtsalt linnukesed õigetesse kohtadesse ja kõik muud aknad kinni.

Anonüümne ütles ...

:D Asi tunduvalt lihtsam. Keegi oli kogematta (tõenäoliselt) installinud arvutisse ühe programmikese...

Viirused armastavad arvutis teisi asju teha :D

;)

Morgie ütles ...

Troojalane teeb TÄPSELT selliseid asju.