pühapäev, 8. detsember 2013

Kunstiline elamus, lisadega

Kolasin ajaraiskamise eesmärgil suvaliselt mööda netti, potsatasin mingisse vanasse kassitoiduteemalisse foorumisse. Ja mis ma näen - keegi on suutnud kirjutada minust pikemate lausetega!


Üldjoonets minu arvamus on selline et toituda tuleks mitmekesiselt ja seda püüan ma anda ka oma kassidele-Kitekat pole küll meie lemmikute hulgas kuna nii Kismet omal ajal kui ka Kurrukene ja Miki seda toitu eriliselt ei taha seega ma ei osta seda-üldse need purina märgistusega tooteid tuleks oma kassi puhul vaadata-kassid on valivad ja igasugu sodi sisse ei söö (isegi sellist mis tapab keegi ei söö) seega kui SInu kass seda sõi ja rahul oli siis talle ju sobis, see et tekivad põie ummistused ehk kivid sellised asjad tekivad isegi inimestel ja keegi ei ütle et me sööme mingeid liivaterakesi-see on ikka otseselt seotud neerude tööga kuidas neerud suudavad filtreerida ja puhastada, kui nad mingil hetkel seda enam ei suuda teha tekivad moodustised mis hiljem võtavad kivi kuju ja mis pissimisel teinekord ka välja tulevad aga ei pruugi-loomade puhul sellist diagnostikat mis inimeste puhul tehakse et ennetatakse ja varakult avastatakse meie riigis ei tehta seega üheselt nii arvata ei saa, samuti ei saa välistada ka kaasasündinud momenti nii et ainult üks toit nii võimast asja teeks on lihtsalt vettide mugavus kuna kindlasti ütlesid et ainult seda toitu sööb jne lihtne ju öelda et omaniku süül loom hukkus samas kui omanik toidab looma ja hoolitseb jne annab toitu mis kassile meeldib ja mida kass eelistab siis kuidas küll SIna saad selle eest süüdi olla? Ühesõnaga tegelikkuses on nii et kui on aega tuleb ise kassidele süüa teha siis tead täpselt mis seal sees on või pole, seega ei saa öelda et üks või teine põhjustaks midagi, lõppude lõpuks surevad loomad nagu ka inimesed teatud tüsistustesse kus teatud organid lakkavad oma tööd tegemast-millal ja mis põhjusel see juhtub keegi ei tea-kassidele veel lahkamist ju nii sama ka ei tehta-kindlasti tegid Sa kõik mis võimalik ja isiklikult arvan ma et Su kass teadis täpselt mida sõi ja mida tahtis seega kõik oli nii nagu peab see et inimesed armastavad öelda et üks toit tegi ja teine mitte on puhas müüt kus on need mõõtmised ja põhjalikud analüüsid Eesti oludes ja üldse minu meelest tuleks loomaomanikke ikka lohutada mitte kohe süüdistama hakata justnagu me kõik päevast päeva tegeleme loomade tapmisega kui eelistame ühte või teist toitu või et me ei osta piisavalt kallist toitu -minu siiras kaastunne loomakese kaotuse puhul!


Kaks lauset. Tase. Teine lause algab sõnaga "ühesõnaga". Ma ei tulnud siia õigekeele üle ilkuma, eriti mitte sellepärast, et mul endal on järjest süvenev dementsus ja kõik see, mida ma kooliajal automaatselt probleemivabalt õigesti kirjutasin, tekitab nüüd küsimusi. Kuhu koma käis...? Vist...? Aga äkki ikka...?

See konkreetne kirjatükk aga ületab igasuguseid piire ja on sellisena juba lausa kunstiteosena käsitletav. Ausalt. Ma sain elamuse.

Teine vaatenurk teemale on kole küsimus: aga ma ise? Ma tean, et ma ei ole nii kirjutanud. Aga, oh õudust, ma tean, et ma olen nii rääkinud. Pausideta. Komakohtadeta. Nii, et aega tuleks vaadata mitte kellalt, vaid kalendrist. Oeh.

Siinkohal  palun südamest vabandust kõigi ees, keda ma isiklikult tunnen ja keda olen surnuks rääkinud. Ikskuus mi veri mats! Veri-veri mats!

Kommentaare ei ole: