kolmapäev, 30. oktoober 2013

Post-post-traat-traat-ELEKTER!

Töö juures oli eilsest peale elekter ära. Puu olla sadanud postile, post pooleks ja. Algul oli lahkesti lubatud post ja koos sellega elektrivool taastada kahe nädala pärast. Õnneks sai see mingi ime läbi juba täna korda. Ma ei kujuta ette, mismoodi ma kõik need 47 lätlast täna pimeduses vastu oleksin võtnud...?

Kodus oli ka elekter ära. Tänava pealt oli üks faas kadunud, enamuses majades pooles majas ikka särts oli, meile aga tööstusvool ei tule ja meie maja oli täiesti pime. Kurvastaval kombel oli maja enne ka köetud, tuba soe, kuidagi ei tahtnud söögitegemiseks pliidi alla tuld teha, jube palav oleks olnud. Gaasipliidist tunnen puudust.

Täna lõuna ajal käis ema majapidamist üle vaatamas, selleks ajaks oli elekter juba tagasi, maja olla säranud nagu jõulupuu. Külmkapist olid produktid sahvrisse veetud, ema siis püüdis algset olukorda taastada, aga hästi ei õnnestunud. Tondu, igavene näljane rüblik, segas nagu jaksas. Suure jupi sulanud punasest kalast pistiski nahka. Olla olnud paks nagu jalgpall, veerenud peale kosutavat kõhutäit õue hingama. Loom on ilusaks läinud, piklikust nahkhiirenäost on ainult mälestus. Karv on imepehme ja läigib, läheb järjest paksemaks. Loom ise ka läheb järjest paksemaks ja pikemaks ja ulakustest puudu ei tule. Pilti peaks tegema... Musta kassi on raske pildistada. Eks ma püüan.

---

Öö. Arved tehtud. Kõik, mis vaja, programmi kantud. Silmad kuivavad. Ei jaksa enam üleval olla, saaks ainult diivaninurka pimedasse kerra tõmmata... Aga majalised ei taha üldse magama minna. Mõtlen, mis siin siis valesti on? Valesti on see, et kui majal läheb hästi, tähendab see letitöötaja jaoks kannatusi. Töö, eriti hästi edenev töö (palju kliente) ei ole rõõm. Noh, jah, palka saab niiviisi aegapidi ehk kunagi rohkem, aga see ei kompenseeri iiveldust, pearinglust, vappekülma, lolliksmineku tunnet. Minge ometi magama...

---

Jant ei lõpe. Ma peaksin juba kodus olema, aga meie noor plond töötajanna ei ole tulnud mind välja vahetama. Telefon väljas ja.

1 kommentaar:

Morgie ütles ...

Musta kassi tuleb pildistada ilma välguta, küljeltvalguses. Iseküsimus on, kuidas üldse kassi pildistada? Olen pidanud elu jooksul kustutama loendamatuid kaadreid minu suunas jooksva kassi saba ähmase kujutisega.