esmaspäev, 28. oktoober 2013

Kümme korda ilusam

Täna on see mälestusväärne päev, kui käisin esimest korda elus kosmeetiku juures, näohoolduses. Tasuta reklaampakkumine. Oh jah. Tädi vatras nii, et kõrvatroppidest tundsin puudust, aga muidu oli tore. Möginad isegi töötasid, kergelt põletikulise otsaesise rahustasid maha ja. Ma nimelt olin nädalavahetusel Olevil abis pühak Katariina kuju saagimas (ahh, ma olen ikka sellesse saagi armunud, Olevil oli see!) ja saepuru ning pisut vihmane ilm olid näo kallal oma töö teinud. Aga ligi 1200.- kreemikohvri eest välja käia on ikka liig mis liig. Sellest pidada aastaks jaguma. Tädi kosmeetiku töö kandis täpselt nii palju vilja, et ma sain aru - mõni puhastusvahend ja kaitsevahend tuleks hankida. Aga selles ma küll pole veendunud, et kindlasti just nendelt ja sellise röögatu summa eest. Pealegi - ma ei teeks seda mitte ilu pärast, vaid tervise pärast - jube ebamugav on, kui näonahk põletikuliseks muutub, koorikuid ajama hakkab jne. Aga 1200.-! Ma saaksin selle eest kolm saagi! Uskumatu!

Ei saa siin rohkem vadrata, vaja koori laulma joosta.

11 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Parem 3 korralikku saagi kui kohvritäis topse... Iseasi, kui sul on eurupalk, mis lubab sellist kraami tarbida, amet, mis nõuab sellise kraami tarbimist, ńing lisaks veel 3 tibihuvidega tytard.
Teil on seal ka kuskil Maxima. Neid lääne asjandusi ma ei tarbi, aga mõned vene asjad on väga head. Näo peale kõlbavad hästi määrida piimakannu pildiga kitsepiima-nimelised kreemid, mitmekesised, head, ja 3-5 korda odavamad kui lääne analoogid. Mitme aasta kogemus ytleb, et nombraalne, nahale kahju nad ei tee. Aga iga nahk on erinev, naha omanik peab viksi sobivuse ise järgi proovima.
(Harvaesinev hetk, kus ma sellistel intiimlistel teemadel sõna võtan, aga tundus, et see on väga oluline:P)

mustkaaren ütles ...

Ma ei mõeld kortsuvastaseid jms staatusetooteid, vaid selliseid, mis peavad nahka kaitsma lubjatolmu, saepuru, pori, linnusitase savi jm keemiliselt aktiivse sodi eest. Antud kannupildiga kreemid kõlbavadki nii kätele kui näole töökreemideks.

Lendav ütles ...

Olen selle kitsepiima-viksiga kokku puutunud, on hea jah. Mu viga on põhiliselt see, et ma ei ole lihtsalt viitsinud enda näonahaga mätserdada, kreemituubi hakkan kapinurgast (või poest) otsima alles siis, kui kuidagi ilma enam ei saa.

Mul on tutvusi, võin hea sae saada poehinnast niipalju soodsamalt kätte, et jääb kreemi jagu üle küll. Ja seebi saan ka osta. Ja tegelikult ka visiiri - see kaitseb saepuru eest palju paremini, kui prillid. Ja näonahk on nii särav, et võin südaöösel iseenda hiilguse paistel tööd teha!

Lendav ütles ...

Hah, rääkisin kooris naabrile oma kosmeetiku-käiku, tema imestas, et juba nii kallis? Veebruaris olla kohvrikene veel 900.- maksnud.

Fideelia ütles ...

Käin ka vahel näohoolduses, aga pole kuulnudki, et kreemikohver nii kallis on. Kas ta mõtles, et klient võiks sellise osta või et ta ise oma teenuse pakkumiseks peab igal aastal ostma? Kui Tallinna asja on, soovitan vanakooli ravikosmeetik Liis Tarni. Täiega kõva tegija. Kui maski peale paneb, arvad, et see on surimask, aga välja tuled noore ja ilusana. :)

Lendav ütles ...

Klient sai kõva ajuloputuse, et ta ikka sellise kohvri ostaks. Tasuta hooldus oli reklaamiks. Kõigepealt pool nägu, et ikka vahe näha oleks, kuidas kortsud sirgu tõmbavad. Ja - otse loomulikult - "ainult täna saate nii odavalt, kui täna ei osta ja tulete hiljem tagasi, on hinnad hoopis teised...". Tükikaupa ja väiksemate kogustega ei müüdud. 10 erinevat tuubi-potsikut oli kohvris, puhastajad-toonikud-silma-päeva-öökreemid jne.

Lendav ütles ...

Röögatu hind tuleneb "patentidest" ja "salastatud tehnoloogiast" ja "imelistest kristallidest", mis kreemi sees on. Mul jätkus jultumust küsida, mis kristallidega tegu on. Olla sahhariid või sahharoos, ma täpselt ei mäleta, mille võnkesagedus on salatehnoloogia abil viidud terve naha võnkesagedusele, et see siis soodustab naha isetervenemist. Ja muidugi veel hulk tuntud ravimtaimi, alates jõhvikast, kummelist, taruvaigust ja lõpetades lootosega. Näomaskis oli komponentide hulgas ka valge savi ja muda. Asju mögistatakse kokku Iisraelis. Vot selline kohvrike: http://est.desheli.com/products/crystal-youth-anti-age.html

Kõik on ilus, väljaarvatud hind ja müügitaktikas peaksid nad ka midagi muutma.

mustkaaren ütles ...

Oh Hjumal kyll.
Lollid ja raha ei jää kauaks teineteise seltsi.
Või et võnkuvad kristallid.

Lendav ütles ...

Jah. Võnkuvad kristallid. Peaaegu et tuli hirm - võibolla on nad mõne Tšehhi kristallvaasi ära lõhkunud ja hakkavad mu kallist näonahka selle kildudega koorima. Kristallid pidada veel ka intelligentsed olema. Kõige lähem mõtteline seos tekkis homöopaatiaga, mida nemad seal vist ka surma ähvardusel ei tunnistaks.

Fideelia ütles ...

Tegelikult on kreemid vananemise pidurdajana suhteliselt mõttetud. Ainult plastilised opid ja botuliinisüstid aitavad tõeliselt. Kreemid, maskid ja näomassaaž aitab ainult korraks. See ei tähenda nagu ei tohiks neid üldse teha, aga mingit pikemaajalist või imetabast mõju ühel ainsal näohooldusel ja kreemitamisel pole. Kreem hoiab vananeva naha lihtsalt niiske. Kuiv nahk näeb vanem välja, kortsukesed ilmuvad nähtavale.

Lendav ütles ...

Tädi kosmeetik leidis, et olukord on juba katastroofiline - silmanurgas kurrud, lõua otsas paar karva, silmade all pisikesed miiliumid. Tema reaktsioonist oleks võinud arvata, et surm ei ole enam kaugel. Aga mulle meeldivad naerukurrud silmanurkades. Päriselt.

Tädi püüdis arendada ka arutelu teemal "ilus naine meeldib meestele, koledat ei vaevu keegi vaatamagi". Nojah, eks ilu ole ju ka voorus, aga ma kipun siiski arvama, et mitte peamine. Vaielda ei olnud temaga mõtet, tema tegi ainult oma tööd. Ja mina sain hoolduse siiski täiesti tasuta, tädi mokaotsast poetas, et see pidada 90.- maksma. Mille eest, ma ei taipa, isegi kalliste naturaalõlidega kahetunnine laavakivimassaaž on 3x odavam. Aga noh, kingitud hobuse hammaste seisukorra üle pole mõtet kakelda.