neljapäev, 11. juuli 2013

Kuldsed sõnad

Peale kolme päeva letis jälle. Tuleb siin ööbiv soomlane - üheks ööks tuli, nüüd pikendab juba nädal aega iga päev oma siinviibimist üheks ööks uuesti - küsib 2 õlut, annan, siis vaatab oma pisikeste purjus silmadega mulle otsa, hõõrub neid kordamööda ja ütleb kange soome aktsendiga: you work too much...

Ma ei saa enam aru. Kogu aeg nagu rabeleks, kui vahepeal on mõni päev, kui midagi tegema ei pea, siis magan selle nii maha, et ei mäleta sellest enam pärast midagi, aga raha nagu ka õieti pole... Ikka tuleb käia allah. kaupu sorteerimas. Miks küll?

Miks on see nii, et uuendused, mis peaksid tegema elu lihtsamaks, teevad elu hoopis hulga keerulisemaks? Ja neid uuendusi tuleb järjest ja järjest juurde...

3 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Vastus viimasele kysimusele - tarbimisyhiskond ja nn majandustõusu-kapitalism töötavadki pidevate uuenduste mootoril. Turunduse ja toimetuleku kohustuslikud osad ongi pidevad tootearendused ja uuendused, et inimesed oma kiireltlagunevate asjanduste asemele ruttu uusi ostaksid. Tarkvara ja infoturul täppselt sama asi - vanematele asjadele ei teha enam uuendusi ja nad jooksevad ilma hoolduseta kokku. Tarkvaramaailmas on muide ka maru palju pahatahtlikke inimesi, kelle eest peab kaitsma kasvõi oma fotokaid, printereid, kylmikuid ja autode ajusidki. Siuke jäle võidurelvastumine. Inimestele ja inimestelt, kelle elu ainsaks sisuks on probleemide tootmine, et saaks hõisates neid lahendama asuda. Kurat, kaevaku parem maad või mängigu jalgpalli, midaiganes, aga selle asemel vedelevad arvuti ees ja tevad lolle tarkvarasid ja napakaid tootearendusi.
Kaaren.

Morgie ütles ...

Eks nad peavad ju ka oma leiva ja elektri kudagi välja teenima. Tootearendajad, ma mõtlen.

Lendav ütles ...

Arendage palju tahate, ega ma ei keela! Aga ärge sundige neid arendusi mulle vägisi peale! Jätke ikka võimalus valida vana ja uue vahel!

Täna sõitsin ligi 300km autojuhina ema sõbranna uue massinaga. Automaat igatpidi. Ja siis istusin oma vanasse ja absoluutselt mitteautomaatsesse autosse ja vurasin öisesse vahetusse tööle - ja ma valin ikka parema meelega oma vana. Ainus, millest ma puudust tunnen, on uue auto väike kütusekulu. Aga kõik need kompuutrid-kliimad-vidinad - tänan, ei.