esmaspäev, 1. aprill 2013

Tagurpidi rõõmud

"häid munavätepühi luuletusi" on siit eile otsitud. Vaevalt, et leiti.

Hakkasin täna esimest korda elus lapiliste randmetega kindaid kuduma. Ühekordsest lõngast. Ma tänan südamest seda vanaprouat, kes kunagi ERMi käsitööleti ees õpetas vasakult paremale kudumist*, ilma selle oskuseta vannuksin vist tulist kurja. Aga praegu suudan ühe lapi kududa ajaga umbes 2 min., mis teeb ühe lapirea kudumise ajaks pisut üle poole tunni. Pole üldse paha.

Luuletuste juurde tagasi - avaldan siin ühe kena kevadise luuletuse, mille ma ema jutu järgi olin lasteaias mingiteks kevadel olevateks pühadeks (küllap see Volodja sünnipäev oli) ühe õhtuga pähe saanud. Ma olin siis kolmeaastane.

Lumi sulab, vesi vulab,
metsaalune on märg.
Puhkev sinilillepärg
ennast ümber põõsa köidab -
nõnda kevad talve võidab!

Aknast välja vaadates on praegu küll kena aprillinali. Mul on nimelt autol üks tagakumm katki, lootsin, et saan varsti suvekummid alla ja ei pea selle talvise parandamisega (või tõenäolisemalt uue paari ostmisega) vaevama, aga võta näpust! Pole enam lootustki. Sel aastal kevadet ei tulegi. Keset juulit tuleb kaks nädalat väga kehva suve ja siis läheb otse ilgeks sügiseks ja sealsamas, paari nädala kaugusel on uus talv. Ja libeduse tõrjet tuleb aastaringselt teha. Kartulid paneme sel aastal otse lumehange, jääkooriku alla.

Kuigi - alasti naiste otsingute hulk siit blogist on kõvasti kasvanud - ehk tõotab see kasvav tendents siiski kevadet?

*Olen vabatahtlikult nõus kõigile soovijatele tagurpidi kudumist õpetama. Olen nõus seda õpetama ka kõigile, kes ei soovi.

---

Leidsin nädal aega kummitanud helid veebist üles. Siin nad on: http://klassikaraadio.err.ee/helid?main_id=1578073
Lugu algab 23. minuti algusest, trummid umbes 24.30 peal. Youtubest kahjuks täpselt seda ei leidnud, võibolla see on kusagil olemas, aga see arvuti siin lihtsalt sureb ja ma ei suuda niiviisi otsida.
Byron Metcalf & Mark Seelig & Steve Roach - Gone... Beyond
Järgmisel lool peale seda pole ka viga.

Mina olengi rütm.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kui tuleb kartul panna jääkoorikusse raiutud aukudesse ja alasti naistel on ilmselt halb suusailm, siis saan mina hakata hoolega oma mammonat kasvatama - sest kui alasti naistel pole kampsi elik pitssalli eest tasumiseks raha, siis võivad nad tulla appi pinnast teisaldama ja kyttepuid vedama! Ja kyttepuude ostmiseks võivad nad omakorda tulla lambaid karjatama ja ketrama! Elagu kliima jahenemine! Tervitustega, teie kudumisnats K.