reede, 12. august 2011

Tähelepanust

See on ju tore, kui tähele pannakse, kiidetakse, hinnatakse... Kingitakse meeldiva teeninduse eest tahvel šokolaadi näiteks. Vahel ikka juhtub. Aga mõnikord võtab see kummalisi vorme. Mõni päev (öö?) tagasi istusin tööl ja ootasin hiliseid ööbima tulijaid, kui üks siin majutuv töömees astus kesköösel uksest sisse, oli just vähjalt tulnud, ämber näpus krabisemas ja kinkis mulle ühe kõhna elusa vähja. Ühest küljest on nagu meelitav, teisest küljest on ikka veider. Mis ma hakkan peale ühe haleda piinatud vähjaga? Lasin ta hommikul ojja... Ja kas ma peaksin olema meelitatud? Kui mu kallim kingib mulle midagi kummalist ja ootamatut, pole sellest probleemi, see on isegi armas. Aga kui võõras, teeb see millegipärast ettevaatlikuks.

4 kommentaari:

kaaren ütles ...

No, inimesel on lihcalt teiscugune arusaamine inimeste rõõmustamisest:) ilmselt ei tulnud talle pähe, et kõik inimesed ei oska kala & vähki pyyda & valmistada.
probleemid tekivad ehk siis, q see mees hakkab pidevalt sulle imeelukaid vm extraordinaarset kinkima. Tahad vähiaqaariumidest vestelda? Palun!

Lendav ütles ...

Tegelikult ei ole mul midagi vähja vastu. Ja küllap oleksin ka loomakese keetmise ja söömisega rõõmsalt hakkama saanud. Aga mul oli tast lihtsalt kahju... Pealegi poleks tast rohkem saanud, kui ainult hambaauku terakese...

Mis mind tegelikult häiris, oli see, et sügaval öösel hakati mulle tööposti otsas kahtlasi kaudseid lähenemiskatseid tegema. Ja ma ei saa seda isegi harjumuspäraselt ignoreerida, sest tüübi firma teeb Elvas tööd ja nad ööbivad siin veel päris tükk aega. Ma olen omast arust olnud vägagi konkreetne, aga paistab, et sellest on ikkagi väheks jäänud. Ta ajab mind segadusse. Ebameeldivalt. Mitmel erineval viisil annab armunud mehele selgeks teha, et ma ei ole temast huvitatud?

Lendav ütles ...

Sõbralikkus ja lahke olek on ju toredad, aga sellega kaasneb teinekord ootamatuid kiindumisi. No ja ma olen ju ise ka ometi kunagi armunud olnud, ma tean küll, mis tunne see on. Ja mul on tast natuke kahju, otse halvasti või teravalt ei taha talle öelda. Hea meelega summutaks selle lihtsalt kuidagi ära... Aga vist ei anna.

Lendav ütles ...

Heh, vähjamehel tulid naine ja lapsed nädalavahetuseks külla. Mure murtud. Vähemalt selleks korraks.