esmaspäev, 14. märts 2011

?

Millegipärast on jäle iiveldus. Sellel öeldakse olevat kaks võimalikku põhjust - kas rasedus või rasedus. Mina aga rase ei ole...

Millised meditsiinilised või psühholoogilised või üleloomulikud põhjused võivad olla ootamatul ja kestval iiveldusel, kui põhjuseks ei ole kindlasti ei rasedus ega rasedus?

Võimalik, et see tuleb veresuhkru kõikumisest. Kui süüa saan, hakkab parem.

Teine võimalik põhjus on hüüumärgid!!!!! Nimelt kolasin erinevatel põhjustel natuke osta.ee-s ringi, nautisin tõlkevigu a ĺa Crabtree "uus mees jope!" või "Väike emailpott koos katuse!!!" või siis "Osta kaasaegset Eesti kuntsti, kuntsnik N.Lall". Need olid lihtsalt naljakad*. Aga miks, oh miks alustavad inimesed müügikuulutust sõnaga "siis"?!? Näiteks on hetkel "müügis siis terve GRUUSIA NSV", hetkel oli hind veel 10 senti, kiirustage, seltsimehed unetud, terve Gruusia lausa muidu saadaval! Ka see on siiski veel naljakas. Aga otsida vajalikku infot kuulutuste vahelt, kus suurema osa müügisoleva asja pealkirjast moodustavad hüüumärgid, on juba frustreeriv. Näide: "!!!!!!!!!!Vana Õllepudel!!!!!!!", mis on siiski loetav ja ma saan kohe aru, et seda mul vaja pole. Aga kuidas lugeda pealkirja "VANA!!!!MEDAL!!!!LINDA!! !!EESTI" ja mida arvata pakutavast?

"Must nokaga müts!!!KEVAD/SÜGAVUS!!!!!"

Mul on peas midagi nihkes. Kui ma näen suurtes kogustes absoluutselt ebaotstarbekalt raisatud hüüumärke, läheb süda pahaks.

*Olen ise hakanud viimasel ajal jälle kirjavigu tegema, seetõttu ei julge enam teiste pihta teravamat kriitikat teha - kes teab, kus ma ise eksin?**

**Aga! Ma ütlen!! Kirjavahemärke Ei Tohiks olla tekstis rohkem, kui tähemärke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !***

***Ainsaks lubatavaks erandiks on Pratchett. Tema võib.

6 kommentaari:

kaaren ütles ...

Iiveldama ajab 1) allasurutud ärevus, mis tekib 2) pikka aegta kogunenud olmeprobleemidest, 3) pingeid sisaldavast lähisuhtest (sind kindlasti kurvastavad peika mured), 4) muid vaevusi mitte tekitav bakter seedasysteemis, 5) mõni väheke suurem parasiit.
Mul on vahepeal ka paha olla. Iiveldusega kaasneb aga paanikahoog v kerge maania.
Ei pea olema rase v rase, sest kõik teavad, et mure v viha võtab ka söögiisu ära.

Morgie ütles ...

et siis ajab iiveldama siis?
nagu


iiveldusel võib mitmeid põhjusi olla.

Sol ütles ...

Veresuhkur ja madal vererõhk, mis muud. Tüüpiline noorte naiste häda. Jajah, me oleme seda jätkuvalt, nii et rõõmustagem oma hädade üle!
Või siis on see mõne salakavala hormonaalse vahendi kõrvaltoime? Kah noorte naiste tüüpmure...

Lendav ütles ...

Mul on olnud iiveldus juhuslike perioodidena juba teismelise-east. Nüüd oli mitu kuud vahet ja ma olin juba harjunud, et ei olegi süda paha...

Madal vererõhk on aga ka mu emal, keda võib küll nooruslikuks, aga kindlasti mitte enam nooreks nimetada. Tema joob kohvi ja väidab, et aitab. Minu kere aga hommikuti enamasti kohvi ei taha ja mõnikord tuleb iiveldus just kohvi joomisest.

Sol ütles ...

Äkki tahab keha kevadist värskendust?

Lendav ütles ...

Värskendust? Millist?