laupäev, 1. september 2018

Murdepunkt

Täna õhtul oli see hetk, mil vana kodu äkki parasjagu pooltühjaks sai ja uus asupaik pooltäis. Ja see pooltühi on äkki ebameeldiv ja natuke lausa õudne. Tuleb välja, et see kribu-krabu, mis siin ruumi täitis, varjas üsna edukalt ruumi elamiskõlbmatust. Samas uus majapidamine oli ka ilma minu mudruta täitsa tip-top. Uskumatu lugu, 14 aastat olen maganud veesoonte otsas ja maadelnud selle majaga, nüüd siis lõpuks on midagi liikuma läinud, paar päeva veel ja ma olengi siit tubadest päriselt väljas. Kui palju kordi olen otsinud uut elukohta, kui palju tunde, päevi, nädalaid ja kuid tirinud voodit ühe veesoone otsast teise otsa ja vahepeal kahe soone peale korraga. Oleksin küll tahtnud siit otse päris koju minna, aga see pole ju veel katuse all. Küll ka see saab.

Kujutate ette, järgmises korteris on vesi sees! Ja kui ma boileri seina pistan, on koguni soe vesi sees! Dušš ka!! Veega wc ka!!! Kui see ei ole edasiminek, mis siis on, ma küsin? Olen kogu oma täiskasvanuelu elanud korterites, kus ei ole vett, kempsust rääkimatagi. Neid kortereid on olnud ei vähem ega rohkem kui 10.

Pildil on uus toode, hakkasime Laglega tegema uksenumbreid. Esimene number sai tehtud oma vajadusteks, kes leiab sellise numbriga ukse, võib alates järgmisest nädalast mulle külla tulla 😊
Teisi numbreid saab näha alates esmaspäevast septembrikuu jooksul Pärnu Keskraamatukogus. Eks me pildistame nad üles ka, ehk jõuavad pildid blogissegi.

Tundub, et palderjani ei ole uinumiseks enam vaja.

Ps. Külmkapp läks juba ära, pr. Kaaren lubas ka muud mööblit (kirjutuslaud, köögikapid) ära vedada. Kušettidele leidsin hea hoiukoha, neid ma seekord ära ei anna. Homme annan veel märku, mis üle on (kui saan pilte ka teha), kindlasti on üle paar tooli.

8 kommentaari:

Marfa ütles ...

Küll on ikka hea, et maja maha müüdi, saad elada tükk maad paremas korteris. Kunagi ei tea, mis millekski hea võib olla ;)

Lendav ütles ...

Elu läheb paremaks, jah. Mõni asi läheb ka esialgu natuke kehvemaks - mu vabadusega harjunud loom peab seal vägisi toakass olema. Uus koht ei ole kindlasti ideaalkorter, küll aga mõneski olulises punktis (veesooned! hallitus! veevärk!) palju-palju parem.

Lendav ütles ...

No ja see ei ole ka mulle päris meeltmööda, et kogu see kolimisevärk nii kohutavalt kiire on. Et kogu see suvi on olnud nagu mingi üleskeeratud hullumaja. Ma olen tegelikult loomu poolest aeglane inimene. Aga noh, elame kiired ajad üle ja saab parem :)

Anonüümne ütles ...

Mõnes mõttes on see kiire kolimine hea kah - prauhh ja otsad lahti, ei mingit venitamist! Ja uues õnnes elad selle kindlasti üle! Edu!
maurus

HelveL ütles ...

Ilus ja huvitav number uksele. Muuseas, ma kohtusin Suurel Munamäel teie töödega. :) Tegi kohe südame soojaks.
Mõnusat elu Sulle sinna vahepeatusesse.

mustkaaren ütles ...

Kohe tuleb talv ja siis aega kyll.
Sooja vee toru on inimkonna parimaid leiutisi.
Kaunis number.

Mariihen ütles ...

Palju õnne uue korteri puhul! Iga lõpp on millegi uue algus. Enamasti parema uue algus. Mõnusat kohanemist uues kodus ja kõike kaunist algavaks sügiseks!

Morgie ütles ...

Issand, korter, kus on WC sees! Ja töötav ja ainult enda päralt! Ma tean, mis tunne see on, siiamaani ei lähe meelest ära.