kolmapäev, 20. detsember 2017

Aasta lühim päev

Aasta lühim päev on teatavasti homme. Aga sellenimeline õhkrelvade võistlus oli Ülenurmes juba läinud nädalavahetusel. Minul õnnestus ennast seal igati ületada ja sain 400 silmast 364. Olen nüüd esimese kategooria püstolilaskur 😊. Lisaks sain veel ka esikoha, aga see ei ole seekord peamine - mul oli ainult üks konkurent. Igal võistlusel õpitakse midagi - mina ka. Seekordne õppetund saabus, kui mõte läks kusagil 25-nda lasu juures uitama (oli see piparkoogiküpsetamine või kudumismuster, mis meelde tuli, kes seda täpselt enam mäletab) ja kohe läks märklehe tsentrist uitama ka kuul. Mille peale meenus üks esimesi õpetussõnu, mille Tõives kunagi ammu jagas (öelda sügaval sisendusjõulisel madalal häälel): "Kirp on sinu Jumal!". Nii et ei mingeid piparkooke, peremuresid, töömõtteid, filmiootusi - tulejoonel olles on minu Jumal kirp. See kirp, mis sälgus peaks olema ja märklehe poole vaatama ikka, mitte kirp püksis või särgi sees. Ja pea peab olema võimalikult tühi. Rööprähklemine ei ole hea laskuri tunnus.

 Kirjutasin siin, et nädal on kiire. On jah. Eriti kiire on nädal siis, kui Kõuts kutsub lõbusõidule kaasa - temal oli täna Kadrinasse asja ja käisime siis ka juba üksiti Palmses Hallanil külas. Ilus oli seal, kõik tema aia tuhat väiksemat ja suuremat okkalist on ka talvel oivalised ja rodonupud kuulutavad, et kevad ei jää tulemata, aga pilte ei saanud kahjuks rohkem kui ainult üks ja seegi samblikku kasvanud arooniast.


Mis siis veel? Oleme Laglega viimastel päevadel tuuninud teist ehtekohvrit ja leiutanud sinna kaelakeede riputamiseks raami, ikka nii, et mina saen keset elutuba vuksiga kumeraid liiste silma järgi hüpoteetilise 45-kraadise nurga alla ja plaastreid on pöial täis ning ise kinnitan, et "tavaliselt seda nii ei tehta, aga...". Lagle arvas, et selle lause võiks meile motoks võtta. Nüüd siis on kohvri tuunimine lõpusirgel, kui päris valmis, küll ma siis millalgi meie näputööst pilte jagan ka.

Kokkuvõtteks võiks siis praegu öelda, et "tavaliselt seda nii ei tehta, aga kirp on sinu  Jumal!"

Häid pühi teilegi! 😘



5 kommentaari:

Morgie ütles ...

Häid pühi!
Väga lahedad olete.
Ma tahan ka püssi lasta!

Anonüümne ütles ...

:)

Lendav ütles ...

Morgie, kui ikka lasta tahad, siis saab seda igal juhul korraldada. Üldiselt on laskeklubid sõbralikud, kaabi ükskõik millise ukse taga. Tallinna külje all on Männiku, seal käib tegevus suure hooga. Kuigi jah, linnatransport sinna on vist suht juhuslik. Teiseks on Viidikul peaaegu külje all seesama Ülenurme klubi, tegutsevad koolimaja keldris. Ja Elva loomulikult on väga sõbralik ja lahke koht :D

Rahutu rahmeldaja ütles ...

see teie moto sobiks mulle pealkirjaks teie lahkel loal :) Pühime koos :D

Lendav ütles ...

Luba on olemas :D