esmaspäev, 30. oktoober 2017

Kiire aruanne

Ilm on järjest pimedam, nüüd kästi kell ka veel ära keerata - õhtupimedus saabub ebameeldivalt ruttu. Kokkuvõttes olen jõudnud sinnamaale, et ehitus on konserveeritud. Nipet-näpet saan veel teha, aga vundamendinurga valu jääb siiski kevadesse. Laupäeval loopisime peremehe, Hillari ja Kõutsiga kraavipõhja paraja kihi kruusa. Põhja valgunud vesi sai ka välja - mina tõstsin ämbriga kaeviku servale ja mehed jooksid, niiviisi oma 100x järjest. Pump nimelt oli selleks hetkeks meie objektilt lahkunud. Ega see kaeviku kuivendamine palju aega võtnud, saime hakkama küll. Järgmisel hommikul oli täiesti selge, et üle rinna üle100g tõsta ei ole tervislik - selja- ja kõhulihased nurisesid tublisti. Aga töö sai tehtud, kevadel pole muud teha, kui saalungeid kohendada ja ehitust jätkata.

Kruusa loopimine oli lausa lust, eriti võrreldes savitöödega. Ei saa öelda, et ma savi just vihkaksin, aga ega ma teda ei armasta küll. Vähemalt mitte kaevata.

Kuna peremees ja Hillar oleksid pidanud kruusaloopimise asemel laupäeval hoopis puid võrgutama, pidin neile pühapäeval kindlasti appi minema. Pühapäev oli sulnis, vahel tuli küll mõni udusem pilv, aga üldiselt oli tuulevaikus ja vahetevahel paistis pilvehõrenduse vahelt isegi päike. Suurem osa väikseid puid said võrgutatud, mõned ahvatlevamad noored tüved mässitud. Kitsed ja jänesed on küll nunnud, aga paraku mitte noores iluaias. Püüdsin vahetevahel ette kujutada, milline saab Taga talu park olema siis, kui puud juba puumõõtu, aga ei suutnudki.

Suur sügav sügis on käes.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sammuke jälle edasi:)

Lendav ütles ...

Väiksed on need sammud, aga nagu juba minu kadunud vanaisa ütles - edasi, ikka edasi, mitte sammukestki tagasi! (Mäletate, oli üks tigu ühes lastesaates?)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Jajah, ots on lahti sõlmitud, nüüd pole muud kui aga edasi seilata rahusadama poole :P

Lendav ütles ...

See viimane kõlas küll nii, nagu Joosep Tootsi pulmaeelne õhtu, mil apteekrihärra abielusadama ja tormise mere kohta üht-teist ütles :D

Igatahes - ajad on huvitavad. Vahetevahel pisut ärritavad, aga tugevas ülekaalus on elevus ja rõõm. Ikka tuletan endale meelde, et elevanti ei sööda ühekorraga, ikka suutäishaaval ja siis saab tast jagu ka.

mustkaaren ütles ...

Kui vaja, tuleme jälle kohale, ainult karju appi. Meil on väike punane ufo ka betooni imelise maailma tegemiseks.
😁

Lendav ütles ...

Jaa, selle helde pakkumise ma jätan meelde. Ja kui tõesti tarvis, kasutan selle pakkumise ära ka. Hetkel on väike plaanipidamise ja hingetõmbeaeg. Küll ma märku annan, kui abikäsi tarvis. Ja olen juba ette tänulik :)

mustkaaren ütles ...

Selleks naabrid (naabermaakonnast) ongi. Kui päev sobib, siis on mul õppind betoonivalaja ka kaasa võtta, vot seesama minu vend, kelle tehtud garaazhist ma mõni post tagasi kirjutasin. Ma pakkusin sellepärast, et maal elades on kasulik mõned asjad sygisel ära teha, sest 1) puitu on kasulik varuda talvel, kui puit ei ole elus ja mahlad voolavad, sul on ju igast mõõtu materjale vaja sinna, ja 2) on kevadel alati väga kiire, ja niimoodi on mul mööda lennanud juba 42 eluaastat!

mustkaaren ütles ...

Lendasid nagu 1 päev, võiks lausa öelda.