teisipäev, 14. november 2017

Killukesi

Kaamos võtab maad. Päikese kaar on järjest madalam, kütteperiood ammu alanud ja tahtmine karu kombel koopasse pugeda on järjest tugevam. Aga inimene ei ole karu. Ega ka siil.

 Tööl juhtub ikka üht-teist nägema. Olen siin varem näidanud kooli Kondi-Robi, siin on nüüd õpetaja kapist välja ilmunud Robi jäse. Ma arvasin, et säilinud on ainult torso, aga õnneks ma eksisin. Päris huvitav. Puha ladinakeelsete kirjadega ja.
 Mõnes blogis on hiljuti olnud juttu surmateemadel - et kes kardab ja mida ja miks. Ma sellest pikalt ei hakka heietama, aga üldiselt on mu suhtumine samasugune nagu nendesse kontidesse siin - surm on elu osa. Ja see ei pruugi olla sugugi kõige hirmutavam või koledam osa. Surm lihtsalt on. Ma ei karda surma paaniliselt, aga elada tahaks küll. Elu on ju nii ilus ja huvitav!

 Vurr kella keeramas. Udupilt, sest objektiiv must ja Vurr liiga kiire.
 Härmatis peldiku taustal. Miks nii udune? Sest ma ei tulnud selle peale, et telefoni läätsekatet võiks puhastada. Päris fotokaga ei olegi mõnda aega pildistanud, seda ei tassi ju igal pool kaasas ja ausalt öelda ei ole meeldegi tulnud, et pilti võiks teha. Vahel harva, kui härmatist vaja dokumenteerida, siis teen oma telefoniga odavaid udupilte. Fotokas on rohkem Lagle käes olnud, kes sellega koolis toimetab.
 Värskamaa vahutordid. Või siis alpi põdrasamblik.
Vareskold. Tõenäoliselt mets-vareskold, sest nõmm-vareskold on palju haruldasem, näevad nad üsna sarnased välja. Nägin seda taime Värskas esimest korda, väga põnev hakkas, kukkusin kohe guugeldama. Muuhulgas sain teada, et inglased seda maaseedriks kutsuvad. Nunnu 😊 Nüüd tahaks veel ungrukolda ka kohata, siis oleks Eestimaa kollad laias laastus tuttavad.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ilusad ja südantsoojendavad kodumaised killukesed :) Aitavad kaamose vastu, kindel see!

Lendav ütles ...

Jajah, eriti need säärekondid, varvastest rääkimatagi.

Anonüümne ütles ...

Mulle meenus seepeale kummitus "Muumipapa Memuaaridest", kes kudus ristatud säärekontide mustriga salle või miskit. Onju hea kaamosevastane tegevus :)

mustkaaren ütles ...

Oo, säärekondimustriga kudumid :)
Parim fotokas on see, mis on sul kaasas. Natuke udu lisab meeleolu ja mahedust, kas pole.
Samblad ja kollad on metsa põrandavaibaks ja ma olen neid lapsest saadik armastanud. Kaugelt vaadates suht sarnased, aga lähemale minnes avaneb miljon erinäolist mustrit, värvi, liiki ja laadi. Väga ilusad vaht ja maaseeder on.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Oh, et mul ka metsa ei ole. Neid tordikesi tahaks kohe kodu lähedal hoida. No kollad ka muidugi võiks ollalaa :D

MUHEDIK ütles ...

Meie metsaalused on niiiiii ilusad. Igal ajal. Huvitavad ka